Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Saturday16 February 2019

Wednesday, 21 December 2011 17:26

Stront, massahysterie en Noord-Korea

Written by 

Wie onlangs na de dood van Kim Jong-il op tv de massahysterie in Noord-Korea gezien heeft, zal wel met enig leedvermaak naar het spektakel hebben gekeken. Onze intellectuelen en BV's mochten met de hun kenmerkende diepzinnigheid commentaar geven op het gebeuren. Ook politici gaven commentaar, en dat luidde steevast dat het een uiting van indoctrinatie moest zijn dat mensen zo gek waren om zich het haar uit het hoofd trekken en gekke bekkente trekken om hun leider te betreuren. Hier in het liberale Westen is iets dergelijks natuurlijk niet mogelijk, was de uitleg. Hier, waar iedereen opgevoed is om vrij te denken en te handelen, zou een dergelijke massahysterie onmogelijk zijn natuurlijk.

Beeld je even in dat de staatsmedia en alle politieke leiders, maar ook bekende en geleerde mensen in dit land, collectief zouden bezwijken voor een door de staatsmedia opgefokte hype. Neen, zoiets kan toch niet in onze liberaaldemocratie, beweren alle leeghoofden van het establishment? En waar de Noord-Koreanen hun massahysterie nog koppelen aan het overlijden van hun staatshoofd (laat ons even abstractie maken van die persoon zijn moorddadige neigingen), daar is het in ons vrije Westen niet eens genoeg dat er ├ęcht iets dramatisch gebeurt. Vijf doden in Luik zijn dan ook niet voldoende om een nationale rouw in gang te zetten. En al zeker niet als de killer een "Nieuwe Belg" blijkt te zijn. Dan is de boodschap: mondje toe en vlug vergeten.

 

 

Maar de liberaaldemocratie en haar parlementaire gespuis weten hoe ze de bevolking op een democratische manier tot massahysterie kunnen brengen. En met de hulp van pubers uit de media die, als ze officieel geen staatsambtenaren zijn, behoren tot het BV-profitariaat dat elke dag het door de staat geschreven deuntje van de "happy society" zingt (omdat er in dit land geen enkel probleem met eigen mensen bestaat) en in ruil daarvoor vergoed worden met subsidies en optredens in de media van de staat. En let wel, beste lezers, als onze elite de bevolking meesleurt in een oefening tot massahysterie, dan doen ze dat niet om triviale zaken in de kijker te zetten. Onze liberaaldemocratie is een verantwoordelijke democratie. Daarom wordt op haar staatszender, als voorwerp van een nu al jaren terugkerende hysterie, een belangrijk probleem aangekaart. Ditmaal is dat: STRONT.

Ja, u leest het goed. Onze bevolking wordt in een golf van collectieve hysterie rond STRONT gemobiliseerd. Massa's krijsende pubers en uitzinnige volwassenen lopen of zingen zich de pleuris tegen STRONT. De menigte wordt opgezweept en opgejaagd om zich te solidariseren in een strijd op leven en dood. Tegen de STRONT. Een zaak van nationaal belang. En wee het individu dat zich kritisch uitlaat over het feit dat in eigen land ook veel strontzaken aan de hand zijn! Iemand die het belang van de strijd tegen STRONT in het buitenland niet inziet, is een asociaal wezen, een onmens.We moeten roepen, tieren, brullen, zingen en krijsen. Weg met de STRONT in de Derde Wereld! Leve de eigen stront, want die doet leven. En het solidariteitsgevoel van de nooit tot volwassenheid gekomen presentatoren van het "Glazen Huis" gaat ver. Zij tieren, roepen, zingen en krijsen tegen STRONT.

Verdwaasd door hun eigen hysterie merken ze niet op (of misschien laat het hen Siberisch koud) dat morgen, op donderdag 22 december, hun collega's uit de ambtenarij staken tegen de STRONT-maatregelen van de regering inzake pensioenen en in hun Glazen Huis zullen zij gewoon doorgaan met de uitzending. Op die manier zullen zij dus als "ratten" optreden tegen de staking die hun collega's voeren. Of hoe massahysterie kan leiden tot blindheid voor solidariteit met je eigen collega's op de werkvloer. Dat de solidariteit van de culturele en amusementspipo's in dit land, net als die van het politieke profitariaat, uitgaat naar het buitenland (en naar vreemdelingen in het algemeen) was ons allang duidelijk. Maar dat die o zo solidaire en met de hele wereld sympathiserende bende als RAT gaat optreden tijdens de staking van hun eigen werkmakkers, door morgen heel de dag vrolijk verder muziek te blijven presenteren, dat slaat alles. Maar ja, ratten houden zich graag met STRONT bezig. En die van het Glazen Huis zullen morgen als stakingsrat het goede voorbeeld geven. En dat alles voor MONEY FOR NOTHING en SHIT FOR FREE.

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter