Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Friday22 September 2017

Thursday, 12 January 2012 16:06

De rechters in dit land zijn onafhankelijk en andere grappen

Written by 

Onze arbeiders, jong en oud worden geminacht en vernederd.

Door vreemde elites worden ze in het gezicht gespuwd.

 

Als je deze bewering durft te maken zoals ik gedaan heb, dan krijg je gevangenisstraf en worden je burgerechten je ontnomen.

Waarom dat zo is leest u hieronder in een stuk uit De Standaard.

Onze rechtbanken zijn even neutraal als visverkopers die je een rotte vis willen aansmeren. En justitie steekt het in dit land zelf niet meer onder stoelen of banken in wiens dienst ze staan. In dienst van de elite en de liberaalkapitalistische (wan)ORDE.

Niet in dienst van het volk, wel in dienst van het 'eigen' volk, de elite en het grote geld. Maakt niet uit van waar het geld komt, door de invoer van diamant of door de massale invoer van de immigrant.

Pikant detail overigens: Dewinter was bij de opening nog op bezoek in die tempel, voor hem was het "eens iets anders" dan moslims. Het is maar wat je verkiest, natuurlijk.

 


 

 

Bron: De Standaard

Antwerpse magistraten brachten in december een omstreden bezoek aan de Jain-tempel in Wilrijk. De tempel wordt gefinancierd door Indiase diamantairs.

Van onze redacteur

Het VRT-nieuws liet dinsdagavond beelden zien van een nog niet uitgezonden 'Panorama'-reportage waarop te zien is hoe een groep Antwerpse rechters, waaronder ook een aantal onderzoeksrechters, in december een bezoek bracht aan de imposante Jain-tempel in Wilrijk. Die tempel werd gefinancierd door de Antwerps-Indiase diamantairs. Daarna kregen de rechters, aldus Panorama, een etentje aangeboden door het Antwerp World Diamond Center, de lobbygroep van de Antwerpse diamantsector.

Miljoenenfraude

Ethisch bedenkelijk, zo lijkt het, want net in Antwerpen lopen er onderzoeken naar een miljoenenfraude in de diamantsector. De kans lijkt dus niet denkbeeldig dat één van de uitgenodigde magistraten later ook professioneel in contact komt met één van de mensen die op het etentje aanwezig waren. Dan zou hij of zij zich moeten laten wraken wegens eventuele partijdigheid.

Jacques Mahieu, de voorzitter van de Antwerpse rechtbank van eerste aanleg, ziet geen graten in het bezoek van de Antwerpse rechters aan de Jain-tempel. Volgens hem is van normvervaging geen sprake. 'Ik heb die uitstap georganiseerd. Ik zag dat als een soort teambuilding. Een culturele activiteit. We waren al naar het MAS geweest. In de Jain-tempel in Wilrijk waren we op uitnodiging van professor Marc Huybrechts, voormalig advocaat en consul-generaal van India. Het was een fantastische ervaring. Ik kan het iedereen aanraden.'

Volgens Mahieu kregen de magistraten achteraf een veganistische maaltijd aangeboden door de verantwoordelijken van de tempel en dus niet door het Antwerp World Diamond Center.

'Het klopt dat het Antwerp World Diamond Center een maaltijd aangeboden heeft maar ik ben daar niet op ingegaan. Dat vond ik te ver gaan. Ik ben zelf ook onderzoeksrechter geweest en ik weet dat er een aantal gerechtelijke onderzoeken lopen in de diamantsector. Tijdens het maal zaten er mensen van de Indische gemeenschap mee aan tafel. Allicht waren daar diamantairs bij, ja. We hebben allemaal een boek mee naar huis gekregen. Zelf had ik bloemen voor die mensen mee.'

Vindt Mahieu niet dat hij en zijn magistraten te ver zijn gegaan? 'Maar nee, toch? Ik heb zelf als onderzoeksrechter ooit 170 diamantairs in verdenking gesteld. Moeten wij dan wereldvreemd zijn? Mogen wij het parlement nog gaan bezoeken en de voorzitter de hand drukken of gaat dat ook te ver? En als aartsbisschop Léonard ons uitnodigt, moet ik dan ook weigeren met al dat misbruik in de kerk?'

Huiszoeking

Ondertussen is de commotie over de huiszoeking die op vraag van het Antwerpse parket-generaal vorige week uitgevoerd werd bij parketmagistraat Peter Van Calster nog altijd niet gaan liggen.

Raadsheer-onderzoeksrechter Michel Jordens onderzoekt op vraag van het parket-generaal of Van Calster schriftvervalsing heeft gepleegd toen hij een pv maakte over de lijst met klanten van de HSBC-bank die hij in september 2010 ontving. De datum op het pv zou niet kloppen.

Het Antwerpse parket-generaal ontkende dat het de bedoeling is om met de huiszoekingen het gerechtelijk onderzoek naar fraude met diamant te boycotten. Officieus klinkt het dat het hen er vooral om te doen is 'KB-Lux-toestanden te vermijden.

Uit politieke hoek komen er negatieve reacties op de spanningen binnen het Antwerpse openbaar ministerie. 'Dit doet denken aan de politieoorlog van twintig jaar geleden. Toen waren de politiediensten ook meer met elkaar bezig dan met onderzoeken naar fraudeurs', zegt Renaat Landuyt (SP.A) Ook Stefaan Van Hecke (Groen!) heeft zo zijn vragen. 'We weten dat de diamantlobby in Antwerpen zeer sterk is en niet wilt dat er veel onderzoek naar haar activiteiten gedaan wordt. Wordt hier een onderzoek verricht of een tegengewerkt?

 

Eddy Hermy

De naam kent verder een bewogen geschiedenis. Ooit was Eddy Hermy de jongste vakbondsdelegee van het land, later actief in diverse organisaties. Hij heeft consequent de dissidente rol opgenomen namens het proletariaat, wat hem vaak niet in dank werd afgenomen. Afgezien van dat dit Eddy Hermy tot een van de meest controversiële figuren van het land maakt, heeft hij er zelden naast gezeten. Zijn voorspellingen over de EU, de N-VA en de economische crisis zijn de laatste jaren allemaal uitgekomen.

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter