Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Tuesday22 January 2019

Friday, 13 January 2012 17:08

Indexsprong in de maak

Written by 

Omdat de regering bij een indexsprong, die waarschijnlijk in januari zal plaatsvinden, meer dan 1 miljard aan bijkomende uitgaven voor ambtenaren en uitkeringen zal moeten ophoesten, is de kans groot dat ze de indexaanpassing zal overslaan om zo aan de eisen van de Eurosovjet te voldoen die maar een tekort van 3% op de begroting toelaat.

De euro-bonzen zijn op zich al tegen het mechanisme van indexaanpassingen gekant, dat komt dus goed uit voor de elite. Dat men hiermee nog maar eens meer dan 1 miljard aan consumptiekracht van de bevolking wegneemt bovenop de reeds doorgevoerde besparingen van 11 miljard, dat kan de euro-elite en haar politiek knechten in dit land geen barst schelen.
 
Dat de middenstand en de op de binnenlandse markt gerichte ondernemers zo nog dieper in een recessie worden getrokken, dat kan de elite geen barst schelen. De oekazen van Duitsland, die er op gericht zijn om de eigen uitvoer en die van Europa ten koste van de binnenlandse vraag en de binnenlandse markt door te voeren, worden blindelings gevolgd.
 
Om de kapitalisten die van uitvoer buiten Europa leven te bevoordelen ten koste van de binnenlandse markt, wordt ons sociale systeem opgeofferd. De oorlog van het Europese handelsblok tegen de BRIC-landen wordt zo op de kap van de nationale bevolking in de EU-staten gevoerd.
De strijd om nationale onafhankelijkheid is daarom strijd tegen de EU.

 


 

Belgiƫ sluit begroting af met tekort van 4 procent

BELGA

Belgie heeft 2011 afgesloten met een budgettair tekort van 4 procent van het bbp. Dat heeft de regering aangekondigd. Het tekort is groter dan gepland, maar de cijfers zijn nog niet definitief. In februari houdt de regering een begrotingsconclaaf.

De regering verwachtte een goede maand geleden nog een tekort van 4,2 procent, maar dat is uiteindelijk iets beter uitgevallen. Toch is het nog altijd ruim boven de doelstelling van 3,6 procent.

De regering zal dit jaar dus een grote inspanning moeten leveren om het tekort naar 2,8 procent te brengen. Bij de opmaak van de begroting gingen de meerderheidspartijen nog uit van een groei van 0,8 procent.
 
bron: De Standaard

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter