Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Tuesday22 January 2019

Saturday, 14 January 2012 14:37

Rapport staatsveiligheid: extreemlinks is populistisch

Written by 

De Staatsveiligheid heeft haar laatste rapport gepubliceerd, over het jaar 2010. Het zijn vlugge gasten daar bij die dienst, dat ze er maar een jaar over doen om een rapport te schrijven dat dan nog, wat het N-SA betreft, door een stagiair lijkt aangevuld.

De kemels die je op de blog van het AFF vindt, die zijn dan ook gewoon in het rapport van de Staatsveiligheid te lezen. Zo stelt de rapporteur dat het N-SA nu ook een partijwerking heeft opgestart, met name de "Nieuw Democratische Partij". De ideologische nuance en invulling die ligt in "nationaaldemocratisch" in plaats van "nieuw democratisch", maar dat wordt zo volledig genegeerd.

Dat het AFF ook dergelijke olifanten schiet, is hier opmerkelijk en doet ons nog meer vermoeden dat beide organisaties een joint-venture lopen hebben. Het AFF wordt niet vermeld in het rapport, maar dat is ook normaal: geheime diensten hebben niet de gewoonte om hun bronnen te ontbloten.

Wat echter opvalt, is de analyse die de dienst over extreemlinks maakt. Het zijn blijkbaar allemaal goedzakken, daar bij extreemlinks. Ze worden dan ook door de dienst "institutioneel extreemlinks" genoemd. Institutioneel extreem, je moet er maar opkomen!

Het linkse rommeltje wordt door de Staatsveiligheid dan ook op een kluit gegooid. De trotskisten van allerlei slag worden niet eens apart vernoemd, maar  op één hoop gesmeten met de institutionelen van de PVDA.

 

Wij hebben altijd beweerd dat links niet echt als een bedreiging voor het establishment wordt gezien en dat blijkt ook uit de vriendelijke benadering die ze in het rapport mogen genieten. Of dat te maken heeft met de aanwezigheid van oud-Amadezen (of mollen) bij diensten die de binnenlandse veiligheid organiseren, laten we in het midden.

De extreemlinkse padvinders zijn volgens de Staatsveiligheid een beetje afgekickt van hun sektarisme en proberen hun verruiming, waar ze al jarenlang mee bezig zijn, voort te zetten. Ze voeren nu een "populistisch" discours, schrijft de dienst. Dat zal wel zijn! Dat doen ze al jaren, weten wij! Want wat kun je anders de zever noemen over dat de wereld één is en dat alle mensen kunnen opgevangen en onderhouden worden? Dat is gewoon plat "populisme".

Toch stelt het rapport dat institutioneel extreemlinks maar niet afraakt van geheimdoenerij en een ingeboren wantrouwen tegenover de buitenwereld. Maar voor wie het rapport volledig leest, is snel duidelijk waarom die geheimdoenerij en dat wantrouwen tegenover de buitenwereld worden gehandhaafd. In tegenstelling tot het N-SA, dat al zijn activiteiten in het volle daglicht houdt, zijn er bij links wel degelijk redenen om alles in het duister te houden. Er zijn immers organisaties zoals de APAP/SR , dat staat voor "Solidariteitsbeweging Revolutionaire Gevangenen". En wie is daar de sleutelfiguur? Bertrand Sassoye van de vroegere CCC, en bij een gelijkaardige organisatie is dat Pierre Carette. Zeer vredelievende gasten, totaal ongevaarlijk extreemlinks, zou ik zeggen. Die hebben contacten met met de extreemlinkse Italiaanse terreurgroep Partito Communista Politico Militare. Dat klinkt nogal wat anders dan Casa Pound, waar het AFF ons mee associeert!

En dan heb je volgens de Staatsveiligheid natuurlijk ook de toffe jongens uit anarchistische kringen. Volgens haar hebben die toffe gasten, die door de politiediensten en door het gerecht nooit worden vervolgd (zoals wij van het N-SA), de leuke gewoonte om "veel buitenlandse contacten te onderhouden met andere extreemlinkse en gewelddadige elementen". En de Veiligheid van de Staat voegt  in haar rapport daaraan toe: "dat roept bij onze diensten bezorgdheid op". Het is niet te geloven dat ze die brave gasten zo viseren, want die doen toch alleen wat ze al jaren ongemoeid doen, namelijk de boel terroriseren.

Natuurlijk zullen de institutionele extreemlinkse padvinders beweren dat ze niks te maken hebben met hun meer gewelddadige kameraden. En zoals we weten, heeft institutioneel extreemlinks ook geen weet van de moordpartijen die hun voorbeelden met veel plezier en grote kunde hebben aangericht in het verleden. En kunnen ze dus gerust beweren dat ze geen geweld gebruiken.

Maar als u de leugens doorprikt wil zien over het niet-gewelddadige karakter van extreemlinks. Of als u de leugens doorprikt wil zien over hoe linkse gewelddadige extremisten en institutionele extreemlinksen niet samen op oorlogspad trekken en op geweld uit zijn. Kom dan naar de jaarlijkse betoging van de NSV!, die dit jaar in Leuven zal doorgaan. Want daar zal de mythe van geweldloosheid en vredelievendheid van extreemlinks weer worden doorprikt.

Maar daar zwijgt de Staatsveiligheid over. Omdat nationalisten in dit land vogelvrij zijn.

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter