Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Tuesday22 January 2019

Sunday, 19 February 2012 16:13

Solidariteit met Casa Pound Verona

Written by 

Het N-SA wenst haar solidariteit te betuigen met de gemeenschap van Casa Pound Verona. In de nacht van 18 op 19 februari drongen een 20-tal onbekenden het lokaal 'Cutty Sark' binnen en sloegen de inboedel kort en klein. Ook geraakten 2 leden van Casa Pound lichtgewond bij deze laffe aanval.

Het kan bijna geen toeval zijn, deze laffe aanval komt 2 dagen voor het grote protest dat Blocco Studentesco (studentenbeweging van CPI) in Verona zal voeren tegen de (nooit verkozen) minister van onderwijs Profumo.

Casa Pound bevindt zich reeds enige tijd in het oog van de storm aangezien zij consequent oppositie voert tegen de bezettingsregering van de door internationale banken aangestelde marionet Mario Monti. En om deze oppositie schade toe te brengen, ongeacht wie er baat bij heeft, zijn natuurlijk alle middelen geoorloofd. Dit incident is daarvan een zoveelste betreurenswaardig bewijs.

Het valt ook te vrezen dat, naarmate de sociale problemen indringender worden, deze spiraal van geweld zal overslaan naar Vlaanderen. Tenslotte voert de zogeheten 'antifa' reeds jaren haatcampagnes tegen organisaties zoals de NSV!, en lopen zij over de lijken van de crapuleuze gek Anders Breivik om legitiem politiek activisme te criminaliseren. Nu dat deze organisaties zich meer betrokken opstellen bij de aanhoudende sociaaleconomische crisis, dreigt een potentieel breed en succesvol protest zich inwaarts te keren. Zoals het reactionair links adagium nu eenmaal gaat: alle middelen zijn geoorloofd in de prioritaire strijd tegen 'extreemrechts'. Zelfs wanneer dat contraproductief zou zijn voor de eigenlijke doelen.

Het valt te hopen dat de Leuvense stationsbuurt na de anti-NSV! betoging niet dezelfde behandeling krijgt als de vorige keer. Er is een vergelijking te maken tussen NAVO-bombardementen in Libië en rellen in Leuven. Zonder daarmee de horror van Libië te willen minimaliseren, wanneer het om 'bevrijding' gaat van zij die op andere punten van mening verschillen, mogen de eigenlijke strijdpunten verloren raken in zinloze twisten. En dan is eender wie met eender welke middelen geoorloofd.

Ongeacht uit welke hoek het komt en ongeacht wat de uiteindelijke gevolgen zullen zijn.

Stop de hetze, we hebben wel wat andere katten te geselen!

 


 

 

Blitz contro Casapound Distrutto il circolo

 

ASSALTO. L'allarme è stato lanciato dai residenti della zona. Sul fatto indagano i carabinieri
Una ventina di persone ha fatto irruzione intorno a mezzanotte bastoni alla mano. Due giovani sono stati colpiti al volto e al collo

Verder lezen: L'Arena.it (Italiaans)

RR

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter