Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Tuesday22 January 2019

Tuesday, 06 March 2012 10:48

Verhofstadt blijft volharden in zijn westerse arrogantie

Written by 

Recentelijk bracht deze blog reeds verslag uit van de oorlogstaal die onze ex-premier niet vreemd is. Na de oorlogen in Libië en Syrië wenst het joenk nu dat Europa zich gaat afkeren van Rusland omdat het land "niet democratisch is." Verhofstadt die Rusland ondemocratisch noemt, het verbaast mij dat het halve land niet in de lach schoot op dat moment. De EU heeft er anders ook weinig moeite mee om een referendum of een verkiezing doodleuk naast zich neer te leggen. Of, zoals in Griekenland, doodleuk een staatsgreep plegen bij ook maar de dreiging van zo'n democratisch onding als een referendum.

In eigen land was discriminatie ook toegelaten wanneer het om Brussel-Halle-Vilvoorde ging, een Waalse zetel kost minder stemmen dan een Vlaamse, etcetera. Alsof het niet dankzij zijn regeringen is dat de politieke vervolging nu ingebakken zit in de Belgische democratie (cfr. recentelijk de veroordeling van N-SA hoofdcoördinator Eddy Hermy.) En dat voor zover er nog democratische soevereiniteit overblijft natuurlijk, met mijnheer zijn droom van een Europese superstaat walst hij zonder schroom over paria-van-dienst Hongarije. Verhofstadt kan dus maar beter heel nederig zijn wanneer het op 'democratie' aankomt!

Wil dit zeggen dat wij Poetin-adepten zijn? Het is wel wat genuanceerder dan dat, internationaal kunnen wij de suckerpunch van Rusland enkel toejuichen, getuige het recentelijke veto tegen het VS-imperialisme in Syrië. Maar in Rusland is er nog heel wat werk aan de winkel, de oligarchen hebben er nog te veel macht en iemand zoals Roman Abramovich kan zijn geld beter investeren in sociale woningen dan in verwende voetballers van Chelsea die 250.000 euro per week verdienen...

Maar dat is iets dat de Russen zélf uit moeten zoeken, zij hebben geen nood aan de les gelezen te worden door potentaten zoals Verhofstadt. Verhofstadt, die de corrupte zatlap Boris Jeltsin prijst. Verhofstadt, die in alle sérieux zichzelf de rol van 'objectieve waarnemer' van de verkiezingen aanmeet en nog geen 24 uur later aan een anti-Poetin demonstratie deelneemt. Je weet dat het ver gekomen is wanneer de humanitaire internationalist de straat door trekt samen met de racistische "Rusland voor de Blanke Russen" nationalist Alexei Navalny, die daar gearresteerd werd! Zal Verhofstadt immigranten in zijn volgende Burgermanifest allicht ook met kakkerlakken vergelijken?

Wij roepen op om de (economische & politieke) banden met Rusland niet te verbreken maar juist te versterken. De multipolaire wereld is een feit en Verhofstadt zijn transatlantische EU heeft daar tegen dit tempo nog maar een slinkende, perifere rol in.

Tijd om het roer om te gooien. Rusland is een veelbelovende economische partner en het neemt het voortouw in een nieuwe, frisse internationale politiek. De machtsverhoudingen in de wereld veranderen razendsnel en wij mogen deze boot niet missen! De Verhofstadts in de wereld ten spijt!

 


 

 

Verhofstadt: "Rusland maakt lachertje van rechtsstaat"

 

Bron: HLN

De laatste nagel in de doodskist van de Russische democratie. Zo bestempelt liberaal fractieleider in het Europees Parlement Guy Verhofstadt de presidentsverkiezingen die zondag in Rusland plaatsvonden.

"De trieste waarheid is dat het Kremlin de Russen het grondwettelijke recht op vrije en eerlijke verkiezingen blijft ontzeggen", zo reageert Verhofstadt op de verkiezing van Vladimir Poetin tot president.

RR

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter