Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Saturday19 January 2019

Thursday, 08 March 2012 11:04

Echtgenote van Essent-topman controleert energiedossier

Written by 

Het N-SA kleeft al langer het standpunt aan dat de EU een conglomeraat van het  grootkapitaal  is dat de nationale elite zowel als de nationale economie onder de controle wil brengen van een nieuwe ultraliberale superstaat.

Wij hebben ook altijd beseft dat vroeg of laat de tweespalt tussen de elite die nationaal verder wil opereren (omdat hun zakelijke en andere belangen op nationaal vlak zijn gesitueerd en niet op uitvoer en de globale markt) en zij die internationalistisch de belangen van de grootmachten Duitsland en Frankrijk dienen. Die laatste hopen dat ze daar hun internationale positie zullen handhaven in de snel veranderende geopolitieke wereld van vandaag.

Maar ook  in het binnenland hebben zij die van de uitvoer leven last van te hoge energieprijzen net als de op het binnenland gerichte economische sectoren.

Dat drijft de productieprijs omhoog, zij moeten rechtstreeks hogere prijzen betalen voor hun energie, maar belangrijker dan dat is omdat die hoge energieprijzen de productiekost via het loon constant verhoogt.

De elite is geen homogeen blok en de economische actoren zijn dat al helemaal niet.

Belangrijk is de nationale krachten te steunen die de politieke kaste kunnen dwingen tot stappen terug te zetten in de uitverkoop van ons land. Die politieke kaste weet dat de EU de door hen genomen maatregelen niet zal tolereren. Maar door te doen alsof zij opkomen voor de nationale belangen, willen zij hun politiek leven rekken.

Daarom moeten wij alle krachten ondersteunen die de politieke kaste dwingen de nationale belangen weer voorop te plaatsen.

Zo worden de tegenstellingen tussen de elite scherper en kan er steun ontstaan voor een nationale politiek die zich beroept op een nieuwe sociale en economische invalshoek.

Dat is voor ons het solidarisme.

 

 

 

 

 

Additional Info

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter