Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Saturday16 February 2019

Friday, 09 March 2012 10:31

N-VA met wijziging Grondwet naar Raad van Europa

Written by 

De N-VA maakt zich zorgen dat de Belgische grondwet niet wordt gerespecteerd. Maar de N-VA heeft zich niet druk gemaakt toen er onwettige verkiezingen werden gehouden in 2010 die nochtans het in de grondwet verankerde gelijkheidsbeginsel schonden. Ook maakt de N-VA zich niet druk over dat onze grondwet ondergeschikt is gemaakt aan Europese wetten.

De politieke elite voert elke dag een schijngevecht op, of het nu gaat om de staatshervorming of over de begroting. De politieke en economische macht is overgedragen aan de EU en aan de supranationale machtselite.

Alle partijen zijn medeschuldig aan de opheffing van de nationale staten die België (en dus Vlaanderen) ooit waren. Voor de N-VA als partij is het zelfs een doel om de volledige staatsmacht over te dragen aan de EU. Zij zijn als alle kleinburgerlijke nationalisten tevreden wanneer zij als regenten van een vreemde overheerser, de EU, een hun rolletje mogen spelen.

En de grootste grap is dat ze het verkrachten van de Belgische grondwet gaan aanklagen bij een instelling genaamd "de Raad van Europa", de ironie valt moeilijk aan te ontsnappen. Europa maakt onze wetten, en dat zonder er ook maar een Belg zijn mening over te hebben gevraagd.

En intussen maar drama verkopen over een grondwet die niet meer operationeel zou zijn. Dat is, de Belgische.

 


 

 

Op vraag van N-VA debatteert het Juridisch en Mensenrechtencomité van de Raad van Europa maandag in Parijs over de wijziging van grondwetsartikel 195 die de regering-Di Rupo en de groenen willen doorvoeren om de staatshervorming te kunnen uitvoeren. Meer dan 10 leden uit de Raad van Europa steunen het verzoek van de N-VA-Kamerleden Ben Weyts, Daphne Dumery en Kristien Van Vaerenbergh om de zaak op de agenda te zetten.

Bron: De Morgen

 

Additional Info

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter