Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Wednesday23 January 2019

Monday, 12 March 2012 11:29

Bart De Wever roept de EU-Sovjet op om bevolking zwaarder te belasten

Written by 

Hij en zijn partij, de N-VA, vinden blijkbaar dat er nog niet genoeg is bespaard en roepen daarom de eurocraten op om de Belgische begroting te verwerpen en ons land hardere besparingsmaatregelen op te leggen.

Deze opstelling getuigt nog maar eens van de antinationale strategie van de partij om dit land verder uit te leveren aan de Eurosovjet die de EU in werkelijkheid is. De Eurosovjet eist van BelgiĆ« (en dus ook van Vlaanderen) dat we tegen 2020 ons begrotingstekort zullen hebben teruggebracht naar 60% van het BBP. De landen die boven deze schuldratio zitten krijgen van de EU dus tot 2020 om deze schuld aan te zuiveren.

De huidige staatschuld bedraagt ongeveer 100% van het BBP wat in absolute cijfers de som van 360 miljard euro vertegenwoordigt. Als we in de volgende 18 jaar 40% van onze schuld moeten afbouwen door besparingen, dan betekent dat dat we elk jaar een surplusbesparing van 8 miljard zullen moeten realiseren.

Komt daar bovenop dat door het recent afgesloten hernieuwd stabiliteitspact de EU-lidstaten maar 0,5% begrotingstekort op jaarbasis meer mogen hebben. Dat komt neer op een verdere besparing en/of belasting (wat eigenlijk op hetzelfde neekomt) van miljarden aan werkingsmiddelen van de staat.

Als De Wever zijn zin krijgt (de peilingen geven aan dat dat zo zal zijn), dan zullen de arbeiders in dit land aan Duitse hongerlonen moeten gaan werken en inleveren op alle sociale verworvenheden. Zoiets kan een ultraliberaal als De Wever natuurlijk geen moer schelen. Hij zegt op te komen voor "de middenklasse".

Maar als euroregionalistische partijen zoals de N-VA hun zin krijgen, dan zal niet alleen de gewone werkende man hiervan het slachtoffer worden. Neen, dan zal de middenklasse en de kleine kmo gewoon weggevaagd worden, want binnenlandse consumptie is de zuurstof waarop deze bevolkingsgroepen draaien en welvaart verzamelen. En partijen die de EU-richlijnen op een agressieve manier in eigen land willen implementeren, zijn de doodgravers van deze beroepsgroepen.

En stemmen voor de N-VA is voor hen stemmen voor verarming. Iemand zou hen dat eens duidelijk moeten maken.

Misschien dat het VB daar garen bij zou kunnen spinnen. Eens die ontwaken uit hun anti-islamverdwazing.


N-VA-voorzitter Bart De Wever (foto) brandt de begrotingscontrole totaal af. Hij verwijt de regering-Di Rupo geen structurele ingrepen door te voeren - "behalve het heffen van belastingen" -, veel te weinig te saneren in de uitgaven en de factuur door te schuiven naar de deelstaten. "Als Europa consequent is met zichzelf zal (de beoordeling) niet goed zijn", verklaarde hij vanochtend in het radioprogramma 'De Ochtend.

Bron: HLN

Additional Info

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter