Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home Blog Artikels Zijn Afrikanen en moslims extreemrechts?

Saturday23 February 2019

Monday, 05 March 2012 20:32

Zijn Afrikanen en moslims extreemrechts?

Written by 

Sinds kort ben ik bevriend geraakt met Patrice Lumumba, of toch zijn facebookgeest. Voor wie Lumumba niet kent, Congo heeft niet enkel genocides, dictators en verwende Belgische prinsen. De man was een pan-Afrikaans nationalist en eerste minister in 1960. Niet lang genoeg helaas, Mobutu bracht hem met de medewerking van de CIA om op 17 januari 1961 (om dat vervolgens tot feestdag uit te roepen).

Maar genoeg over zijn verleden, dat kan iedereen overal nalezen. Belangrijk is zijn nalatenschap, of meer bepaald de mentaliteit die zijn aanhangers uitdragen. En dit is waar het relevant wordt. Op een paar dagen tijd zien we Lumumba's facebookgeest:

- de herverkiezing van Poetin toejuichen;

- hollywoodisme aanklagen;

- westerse inmenging waar en wanneer dan ook onder vuur nemen, vooral de Franse, niet alleen kritiek op 'FrançAfrique', maar ook op wapensmokkel in Syrië;

- steun aan het Front National betuigen;

...

Wacht, wat was dat laatste? Juist ja, pan-Afrikaanse Afrikanen steunen het Front National. En met goede reden. Links en rechts (in Frankrijk samen te vatten als 'UMPS') voeren zonder onderscheid een neokoloniale politiek, steunen staatsgrepen, fabriceren bloedige oorlogen en plaatsen hun marionetten. En onderwijl wordt het volk zelf afgepoeierd. Ze zeggen het niet zo, maar wie is er de afgelopen decennia van Afrikaans lijden aan de macht geweest?

En dan hebben we het nog niet gehad over de beruchte infiltraties van Franse militairen zowat overal waar een beetje conflict broedt. Na een handje erin te hebben geholpen (doorgaans via Franse huurlingen) loopt het vervolgens goed uit de hand. En wat krijgen we dan? De Verenigde Naties stemmen een 'resolutie', gevolgd door dezelfde jongens achter de NAVO die onder het mom van 'Vredeskorps' voet aan de grond krijgen (Congo), dan wel gewoon als NAVO alles met de grond gelijkmaken (Libië).

 

Dus is het niet onlogisch dat Afrikanen een partij verkiezen die geen inmenging steunt, die uit de NAVO wil treden en die eigenlijk nooit een hand heeft gehad in de wandaden van imperialistisch verleden en neokoloniaal heden.

Maar wat dan met de wijze waarop het Front National wordt afgeschilderd? Het zijn toch "xenofoben," "racisten" en "nazi's"? Stel jezelf eens de vraag, wanneer media en politiek, dezelfden die decennialang Afrika in de steek hebben gelaten, het Front National boycotten en zwartmaken, denk je niet dat er dan een lichtje gaat branden bij de moegetergde pan-Afrikanen?

Het Front National erkent de nationale soevereiniteit, wat iets zegt in landen wier industrie voor het grootste deel nog altijd in handen van Europeanen is. China is de laatste tijd wel in opmars, behalve in pro-westers ANC Zuid-Afrika (de zeeroute moet gegarandeerd worden), maar dat verandert niets aan de miljardenstroom uit Afrika naar landen zoals België en Frankrijk.

De Afrikanen hebben weinig keus. Of men blijft gehoorzaam en onderdrukt in Afrika onder dictators leven. Of men verheft de stem en wordt brutaal neergeslagen door diezelfde dictators, daarin geholpen door het westen waar nodig. Of men emigreert naar dat westen, waar men al net zo goed onder de auspiciën van zij die gelieerd zijn aan die dictators moet leven en mee mag doen aan het gefabriceerde multiculturele drama dat zich hier ontwikkelt.

Of, en dit is de clou, of men probeert de politieke kaste te breken door steun te betuigen aan zij die dezelfde leugens en vervolging moeten doorstaan als zij.

We kennen allemaal nog wel de beelden van Congolezen die in Brussel met Vlaamse leeuwen zwaaien. De achterligende redenering is dezelfde, het verschil is echter dat media en politiek hier de boel danig manipuleren dat men denkt dat de N-VA een antikoloniale partij is. De N-VA is dat niet, het Front National wel.

En voor wie het niet geloven wil, klik.

Wat ons bij de 'extreemrechtse' moslims brengt. En nee, nu heb ik het niet Sharia4Belgium, salafisten en wahabi's zijn niet anders dan de voornoemde Afrikaanse dictators. Hier heb ik het al vaker over gehad op mijn blog dus ik ga niet te veel hierover uitweiden, maar laat ik gewoon stellen dat les choses bougent. De redenering is dezelfde, ze hebben geen keus tussen de pest en de cholera. Maar anders dan met pan-Afrikanen, is er ook de dimensie dat er moslims zijn die zich Frans of Belgisch vinden.

Hoe dat zich naar de toekomst ontwikkelt, dat valt nog af te wachten. De Fransman Omar Djellil is op een jaar tijd van zero (SOS Racisme) naar hero (Jean-Marie Le Pen) naar zero (de Villepin) gegaan. Op het ene moment houdt Marine Le Pen een redelijk gebalanceerd interview in Haaretz, maar nu start ze weer met een debiel thema zoals ritueel slachten. Debiel want, kijk, kijk, Sarkozy neemt het nu vlotjes van haar over.

En ondertussen blijven de woordvoerders van de joodse gemeenschap in Frankrijk zich tegen het Front National uitspreken. En ondertussen blijft de voormalige grootmoefti van Marseille Soheib Bencheikh oproepen tot Front National te stemmen. En ondertussen zijn er nog steeds moslims in de regio die voor dezelfde partij militeren die een campagne tegen de Marseillaanse megamoskee houdt. Probeer het maar te volgen!

Wat is in dit alles relevant voor ons? Wij moeten niet in de vallen van de gevestigde orde trappen. Het is niet omdat er allochtonen zijn, dat wij ze moeten schuwen of aanvallen. Wie heeft ze immers hier binnengehaald? Het is niet omdat er elders in de wereld conflicten zijn, dat wij enkel mogen zeggen "geen conflicten importeren." Wel integendeel, onze revolutie is een wereldwijde revolutie. Onze vrienden zijn iedereen die meebouwen aan een nieuwe wereld van multipolariteit, sociale rechtvaardigheid, nationale soevereiniteit en democratische vrijheid. In een woord, nationaaldemocratie.

En onze vijanden zijn alle hypocriete, onverkozen, afgetrokken zakken die de pretentie hebben op een week tijd de democratieën in Syrië, Iran en Rusland af te schilderen als vals en onrechtvaardig. Ze durven! En ja, Opperpriester Verhofstadt, ik kijk naar jou! In Bahrein zijn het terroristen, maar in Syrië zijn het vrijheidsstrijders. In de Verenigde Staten zijn het OWS-hippies, maar in Rusland, ho maar, vrijheidsstrijders! En in Frankrijk en de rest van Europa zijn het xenofobe nazi's, maar in Afrika en Azië zijn het vrijheidsstrijders?!

Wie houden zij nog voor de gek?!

 


 

 

History will one day have its say, but it will not be the history that Brussels, Paris, Washington or the United Nations will teach, but that which they will teach in the countries emancipated from colonialism and its puppets. Africa will write its own history, and it will be, to the north and to the south of the Sahara, a history of glory and dignity.

Patrice Lumumba

RR

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter