Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home Blog Blog Jan Jambon gaat plat voor stem Joodse gemeenschap

Wednesday23 January 2019

Friday, 01 June 2012 15:30

Jan Jambon gaat plat voor stem Joodse gemeenschap

Written by 

Om nog even terug te komen op de door ons gepubliceerde foto's waarop N-VA-kopstuk Jan Jambon te zien is met Le Pen. Op vraag van Joods Actueel verklaarde Jambon dat hij niet naar de lezing van Le Pen was geweest omdat hij ook maar voor een millimeter akkoord zou gaan met de man. Hij was daar, verklaart hij, omdat hij destijds zoveel debatten bijwoonde van de Antwerpse Debatclub.

Dat hij als eregast met Le Pen zat te tafelen is dus geen teken van sympathie voor de man, beweert Jambon. En al zeker geen blijk van enige ideologische verwantschap.

Hij was ook gaan luisteren naar iemand van de PVDA en dat maakt van hem toch geen stalinist, is zijn uitleg. Maar ik verwed er mijn hoofd op dat Jambon niet achteraf zat te tafelen met de spreker van de PVDA.

En dat Jambon beweert dat hij in die tijd de visie van Le Pen niet deelde en daarbij zo ver ging om "vriend en vijand" uit te dagen het tegendeel te bewijzen, het volgende:

Wat betreft de volkerenmoord en de bezetting van de Palestijnse gebieden door Israël, deelt Jambon wel degelijk de ideeën van Le Pen (en terecht).

Nog in 2008 ondersteunde de N-VA (met Jambon voorop) de strijd van het Palestijnse volk, door gezamenlijk met extreemlinks de tekst van het "Actieplatform Palestina" te ondertekenen, waarin aangeklaagd wordt dat Israël verantwoordelijk is voor 60 jaar van ontheemding en 40 jaar van bloedige bezetting. Zo simpel kan bewijsvoering zijn, mijnheer Jambon, dat u de ideeën van Le Pen symphatiek vond.

Dan nog de bewering van Jambon tegenover Joods Actueel, dat de N-VA de joden een warm hart zou toedragen en dat werkelijk geen haar op hun hoofd eraan denkt om de ellende die ze te verduren kregen tijdens de vorige oorlog voor ook maar een millimeter te minimaliseren. Maar was het niet De Wever die zei dat de politie van Antwerpen nooit betrokken was bij vervolgingen en razzia's op joden tijdens de oorlog? En dat daarom de verontschuldigingen van Patrick Janssens naar de joodse gemeenschap toe "gratuit" waren?

Uw inschatting van millimeters is blijkbaar heel rekbaar, mijnheer Jambon. En de uitdaging aan "vriend en vijand" om met bewijzen te komen zou ik niet te veel herhalen. U zou wel eens op uw wenken bediend kunnen worden.

Verkiezingen zijn altijd leuk om met allerhande zaken uit te pakken.

In elk geval, wat bewezen moest worden met het publiceren van de oude foto's is bewezen. Hoe nationalisten door het slijk kruipen om stemmen van minderheden te schrooien.

En verder, dat de Volksunie weer helemaal terug is. Een partij waarvan de linkerhand niet wil weten wat de rechterhand doet. Waar ook marxisten van Meervoud bij aanschurken.

Links liegen - rechts bedriegen.

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter