Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Tuesday22 January 2019

Friday, 20 April 2012 11:22

Wie zijn de echte oliesjeiks

Written by 

 

Benzine kost gezin soms al meer dan voedsel.

 

 

Telkens de corrupte politieke elite een klaagzang aanheft tegen de buitensporige kost van autobrandstoffen, moet u dit weten. Voor benzine bedraagt de totale kost voor het raffineren (barrel van 159 liter olie inbegrepen) en de distributiekosten 37,2% van de totale kostprijs per liter.

Als een liter aan de pomp 1,7 kost dan betekent dit 0,6324 eurocent. De rest van de prijs die ubetaalt zijn taksen, btw en accijnzen. En deze lopen op tot 62,8% van de prijs, wat neerkomt op 1,0675 euro per liter. Voor diesel ligt de kostprijs op ongeveer 50% en de taksen bedragen dus ook 50% van de kostprijs.

De echte oliesjeiks zitten dus meer in ons liberaal politiek establishment en minder in de oliestaten. Als er iemand dus het eten uit de mond steelt van u  en uw gezin doordat de prijs van vervoer de pan uitswingt e  in sommige gevallen meer bedraagt dan uw budget voor eten, dan is het de liberale politieke kaste die dat doet.

Als oorlogszot de Crem weer eens oproept om een oliestaat zoals Libië of Syrië of Iran plat te bombarderen omdat de instabiliteit van die regimes de prijs aan de pomp opdrijft, weet dan dat hij juist het tegendeel van wat hij beweert nastreeft.

Hoe duurder de olie, hoe meer de binnenlandse oliesjeiks van het regime daaraan verdienen. Terwijl u de bommen betaalt die we op die landen droppen, (om de olietoevoer veilig en betaalbaar te houden) betaalt u in feite als bonus ook nog eens aan de pomp de oorlog-en-moord-hobby van onze elite.

Zij hebben er alle belang bij dat de prijzen blijven stijgen. Als u dus goedkoper wil tanken, kan u beter een bom in onze instellingen droppen, een granaat van electorale afkeer. De groenen willen dan weer het rekeningrijden invoeren en de oliesjeiks in de regering hebben daar wel oren naar. Maar ze vergeten daarbij te zeggen dat het huidige belastingsysteem op brandstoffen een extreme vorm van rekeningrijden is (hoe meer u rijdt hoe meer u betaalt aan de pomp).

Maar alles is natuurlijk goed om onze gezinnen ten voordele van de liberale staat en haar elite  uit te persen. En de groenen die als vertegenwoordigers van de nieuwe energie-kapitalisten (groene stroom en brandstoffensector) de omschakeling van het energiebeleid door de staat willen laten financieren staan dan ook voorop in deze afpersingspraktijken.

Een alternatief kan dan ook alleen maar van een op nationale politieke belangen gerichte nieuwe beweging komen. Een beweging die zowel anti-kapitalistisch als nationalistisch is.

Zoals het N-SA en de nationaaldemocratie  dus.

Additional Info

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter