Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Wednesday20 February 2019

Tuesday, 08 May 2012 17:55

Marxisten krijgen kans Griekse regering te vormen

Written by 

 

Alexis Tsipras volkscommisaris van Syriza/Bron foto afp

 

Communisten krijgen de kans om aan de macht te komen in Griekenland. De internationale pers die de beweging Gouden Dageraad afschildert als de rechtstreekse opvolger van de NSDAP heeft daarentegen geen slecht woord te zeggen als het over het extreem-linkse Syriza gaat.

De communisten van Syriza worden voorgesteld als ongevaarlijke en halfzachte democraten die het beste voorhebben met het volk. Vergeten is de Griekse burgeroorlog waar de communisten van de ELAS-beweging onder het mom van verzet tegen de Duitse, Italiaanse en Bulgaarse bezetters een machtsstrijd uitvochten met de eigen Griekse bevolking.

Met hen die niks van het communisme moesten hebben. Deze burgeroorlog kostte 160.000 Grieken het leven. 16.000 kinderen werden door de communisten ontvoerd en naar Sovjet-landen gestuurd.

De opstand die geleid werd door de stalinistische generaal Markos was zo bloedig dat bij het aan land gaan van Britse troepen (die beide partijen wilden scheiden) de straten vol lagen met doden en stervenden.

Duizenden Grieken werden dakloos door communistisch geweld en sliepen op straat. Een brood kostte in die tijd 122 miljoen drachme. En juist de opvolgers van die communistische moordenaars mogen nu van de liberale burgerij een regering vormen.

Maar is dat echt verwonderlijk? Communisten hebben de neiging om vooral arbeiders over de kling te jagen als die niet naar hun pijpen dansen. En laat dat nu juist de koude droom zijn van elke kapitalist. Kapitaal en staatskapitalisme gaan goed samen, kijk naar China. En de Chinezen hebben al vele belangen in Griekenland.

En in de Europese instellingen hebben we commissarissen zoals ze ook bij de communisten hadden. De sovjetisering van Europa is dus een feit.

Wij wensen Gouden Dageraad dan ook veel moed toe.

(Noot: Als nationaaldemocraten zonder schroom als 'nazi' en 'fascist' omschreven kunnen worden, dan kunnen wij sociaaldemocraten dezelfde behandeling geven. En gezien sociaaldemocraten zich nog steeds identificeren met proto-stalinistische trotskisten en Peter Mertens zelf zijn contacten met Syriza heeft toegegeven, moet men niet om verantwoording voor dergelijk etiket zeuren.)

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter