Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Saturday23 February 2019

Monday, 14 May 2012 11:38

Grieken uit de Eurozone? Wij zijn de volgende!

Written by 

 

 

Toen wij over het einde van de Eurozone spraken in 2007, werden wij als onnozelaars neergezet. Maar inmiddels gelooft iedereen dat Griekenland eruit moet/zal stappen. Kijk eens wat voor een invloed wij hebben! Grapje natuurlijk, de reden dat iedereen deze mening nu toch is toegedaan, dat hebben wij te danken aan onze eigenste eurocraten, bankiers, politici en ministers. En wanneer de vos de passie preekt...

Dan kijken wij naar Duitsland. De Duitse minister van financiën (dat land dat exclusief voordeel haalt bij de Euro) heeft aangekondigd dat exit Griekenland heus niet zo'n paddenstoelwolk zal zijn. Volgens SchaEUble is iedereen al voorbereid op die olijvenvreters uit te wuiven, dus kunnen we er net zo goed werk van maken.

Maar niet iedereen is die mening toegedaan. De baas van het EFSF, Regling (wij verzinnen die namen echt niet), vreest al voor zijn baan, maar dat is niet meer dan menselijk. Ratingsbureau Fitch heeft in een scenario-analyse echter aangekondigd dat bij een amputatie de ziekenboeg aangevuld zal worden met Cyprus, Frankrijk, Ierland, Italië, Portugal, Spanje, Slovenië en... België (maak daar maar eens een acroniem van)! Rinse and repeat! 

Met andere woorden, als Griekenland democratisch blijft handelen, dat betekent dan nieuwe verkiezingen, dat betekent 30% voor Syriza, dat betekent een Je-Grootje voor het huidige Trojka-akkoord, dat betekent de doodsteek voor de Griekse deadline van eind juni... En dat betekent het heronderhandelen van die akkoorden. Zodoende komen wij terug bij Duitsland, waar Merkel gisteren nog flink op haar doos kreeg. Dus kan je nagaan waarom SchaEUble (maar ook "Devil Wears Prada" Neelie Kroes et al) het hele gedoe een beetje heel erg beu is en wat blijk van Germaanse standvastigheid wil geven. Dat is de realiteit, hoewel Syriza blijft herhalen in de Eurozone te willen blijven, is dit niet meer dan een cock-tease à la Dewinter naar De Wever.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de stoelenwissel in Frankrijk, waar president "tweedekeus" Hollande ook zijn akkoordjes wil heronderhandelen. De grenzen sluiten is zo Sarkozy, maar Duitsland zou nog liever dat zien dan nog eens met die kikkers rond de tafel te moeten kevelen.

Zolang de Eurozone blijft, zal de BRD er de vruchten van blijven plukken, het is pas wanneer iedereen er tabak van krijgt dat ook zij in het vizier van de internationale markten komt. En vandaar de stelling van de week: Duitsland is Europa en alles daarrond is haar financiële bufferzone. Rest de vraag of die bufferzone (wij dus) blij zal zijn met de inval van financiële terroristen, die nu nog aan de Ouzo hangen. Dan beginnen dezelfde radertjes te draaien en verliezen wij alle steun van de financiële markten: leningen worden duurder, begrotingen stringenter, besparingen destructiever...

Wat, dacht je dat we hier al aan zaten? Men wilde ons in 2007 niet geloven, maar neem het nu eens van ons aan: die plus 4% taks op je dividend is nog maar voorspel.

De enige redding zal komen van anti-Europese krachten, maar hier in het Hol van de Leeuw (Vlaamse of Belgische Leeuw, zeur niet) hebben wij daarom de unieke Europese agenten van de N-VA.

Eens zien hoe dat de verkiezingen (en guillotinemarkt) zal beïnvloeden eens de mensen hier wakker worden met 30% minder inkomen.

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter