Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Wednesday20 February 2019

Tuesday, 14 August 2012 12:11

Zimbabwe: marxistisch paradijs of hel op aarde?

Written by 

 

Het vroegere Rhodesië is in ons land het meest gekend voor de televisiereeks 'Allez allez Zimbabwe', maar de trieste realiteit in dit land is meer dan een televisiereeks waard. Hoe is het zo ver kunnen komen in wat ooit een van de meest welvarende landen van Afrika was? Hoe komt het dat de levensstandaard zo laag is in een land dat geleid wordt door een zelfverklaarde marxist?

Ondergetekende heeft het land bezocht tijdens zijn vakantie en deelt graag zijn ervaringen.

Borders and Nations

Menige linkskapitalistische rakker zou bij het binnenrijden van Zimbabwe al een hartaanval krijgen, aangezien het land beschikt over, jawel, een grenscontrole! Men kan het land niet binnen zonder visum. Als men in Europa oproept tot het opheffen van de Schengenverdragen, dan is men direct klaar voor American History X, maar in zowat het hele Afrikaanse continent zijn er zeer strenge grenscontroles en vlieg je bij overtreding al snel in de gevangenis. Waarom horen we onze 'linkse' vrienden hier nooit over?

No Borders - No Nations, niet van toepassing op Afrika?

Analfabetische politie = marxistische jobcreatie

Eenmaal de grens over wacht u na enkele kilometers al snel een nieuwe verrassing. Na uren tijd te hebben verspeeld aan een douane (die van veel kan worden beschuldigd, maar niet van grote efficiëntie of werklust) volgt een eerste politiecontrole. In een land waar vier op de vijf mensen werkloos zijn, zijn zoveel veiligheidsjobs natuurlijk meer dan nodig. Meer dan zes dienaars van de wet waren nodig om een internationaal rijbewijs te ontcijferen, nochtans niet geschreven in hiërogliefen.

Allemaal goed en wel, we zijn tenslotte op zoek naar avontuur en het mag dan wel eens wat minder strikt dan in Europa. Maar één ding kan ik u garanderen: na kennisgemaakt te hebben met de Zimbabwaanse politie knuffelt u de eerstvolgende man in het blauw die u een boete geeft vanwege te snel rijden.

Emigratie

In Europa loopt de autochtone bevolking reeds jaren terug, in Afrika is het omgekeerde waar. Waar je ook komt in Zimbabwe, de straten zien er zwart van het volk. Toch zijn er momenteel meer Zimbabwanen die buiten dan binnen Zimbabwe wonen. Officiële cijfers zijn er niet, maar algemeen wordt aangenomen dat er in Zuid-Afrika alleen meer dan vier miljoen Zimbabwanen actief zijn op de arbeidsmarkt. De mensen die de economische crisis ontvlucht zijn, lijken hun land definitief de rug toegekeerd te hebben. Herinner u trouwens de massale rellen die uitbraken in Zuid-Afrika na deze grote uittocht. Zimbabwaanse arbeiders werden door hun Zuid-Afrikaanse collega's aangevallen en zelfs in brand gestoken. Ook hier was van enige 'internationale solidariteit' geen sprake.

Democratie?

De vervalste verkiezingen van 2008 waren een zoveelste triest dieptepunt in de geschiedenis van 'de Republiek van Zimbabwe'. Oppositieleider Tsvangirai was de eigenlijke winnaar, maar Robert Mugabe trok samen met het leger het laken naar zich toe en riep zichzelf onterecht uit tot de winnaar van deze schertsvertoning. Tot op de dag van vandaag regeert hij met harde hand over Zimbabwe en zijn Vijfde Brigade (opgeleid door de kameraden van Noord-Korea) foltert en martelt er op los.

Allemaal bedekt met de mantel van de liefde door de internationale gemeenschap, natuurlijk. Een land zoals Syrië, dat geen bloed aan de handen heeft, wordt voor veel minder gestraft. Ook opmerkelijk is die beruchte hyperinflatie (zo'n elf miljoen procent), maar eigenlijk is het zo dat Zimbabwe niet meer over een eigen munt beschikt, je kan er enkel in Amerikaanse Dollars betalen.

Anti-blank racisme

Net zoals Malema in Zuid-Afrika is Mugabe een van de grootste anti-blanke racisten op de aardbol. Dat deze landen een zwarte meerderheid hebben, is ontegensprekelijk (is ook zo vastgelegd in bijvoorbeeld de landenvlaggen van Zambia en Zimbabwe, beeld u in dat wij hetzelfde zouden doen), maar de blanke minderheid is eigenlijk Afrikaanser dan Mugabe en Malema zélf. Tenslotte zorgen de Boeren in Zuid-Afrika en Namibië al meer dan tweehonderd jaar voor de welvaart.

Waarom is samenleven in Namibië dan wel mogelijk (zoals ik kon vaststellen) en in Zimbabwe niet? Waar is het ene racisme gestopt en het andere begonnen?

Chinese 'solidariteit'

China is, zoals algemeen geweten, momenteel de grote speler in Afrika. Van Soedan tot Zuid-Afrika, overal drukken zij hun belangen door. Over de pragmatische modus operandi van China heb ik het al eens gehad. Het is zeer aantrekkelijk voor de Afrikaanse elites (zowel zakelijk als ideologisch) om met hen samen te werken, zeker vergeleken met de postkoloniale arrogantie van het Westen (cfr. Kony).

Maar is dit internationale solidariteit in de praktijk? Ja ja, de zwarte arbeiders worden onderdrukt en moeten werken in erbarmelijke omstandigheden die meermaals geleid hebben tot sociaal conflict en rellen. Zo werd er vorige week nog een Chinese werfleider doodgeschoten in Zimbabwe na hevige protesten voor meer loon en sociale bescherming.

Vrij hypocriet om enerzijds (terecht) de Europese kolonisering af te wijzen, maar anderzijds de nieuwe kolonisering door Chinese onderdrukkers een vrijgeleide te geven. Panafrikaanse nationalisten zoals Kemi Seba kunnen hier ook van meespreken. Maar hou het stil, want die bestaan niet volgens links en de mainstream-media.

Conclusie

Sinds het einde van de kolonisering is Afrika er zeker niet op verbeterd. Corruptie, onbekwame bestuurders, etnische conflicten, plaasmoorden ... de lijst is oneindig. Afrika is qua grondstoffen ontegensprekelijk het rijkste continent ter wereld, maar haar bevolking is de armste.

Deze situatie is onhoudbaar, Afrika moet eindelijk zijn eigen koers gaan varen, een Afrikaans-nationale koers. Men moet westerse én Chinese bloedzuigers de deur wijzen en daarvoor moet men juist stoppen met de opjutting tegen de onschuldige Boeren. De corruptie moet worden aangepakt en de winning uit grondstoffen (olie, goud...) moet eindelijk ten goede van het volk komen, de blanke in Afrika is daar niet schuldig aan. De weinige overgebleven Europeanen in Afrika kunnen hierbij juist van onschatbare waarde zijn.

Het is te hopen dat de Afrikaanse bevolking dit beseft en zich niet meer laat ophitsen door uitschot zoals een Mugabe of een Malema.

Op naar een nieuw Afrika!

RR

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter