Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Wednesday23 January 2019

Tuesday, 09 October 2012 15:57

NAVO maakt zich klaar voor oorlog tegen Syrië

Written by 

Turkije is geen lid van de Europese Unie maar heeft na de VS wel het grootste leger binnen de Navo. Twee vreemde legers die baas zijn over onze Landsverdediging. Of je dan niet beter over een bezettingsleger spreekt is maar de vraag. Maar door het feit dat elk lid van de Navo op steun mag rekenen van alle leden bij een agressie, kunnen we als land nu betrokken raken bij een oorlog in het Middellandse Zeegebied. Dat is wat de Europese elite, met Frankrijk op kop, nu wil. Daarbij komt dat ook Duitsland zo weer een militaire grootmacht kan worden binnen Europa - dit zonder complexen en op vraag van de andere lidstaten. Door een nieuwe oorlog te voeren zouden de Europese elites de eurocrisis en - ruimer - de politieke en sociaal-economische malaise in Europa kunnen verbergen. Zo zouden ze dan de tegenstellingen binnen het kapitalisme voor een tijd kunnen oplossen door een externe vijand aan te vallen, met name Syrië.

Turkije beweert dat het Syrische leger meerdere aanvallen met raketten op haar grondgebied heeft uitgevoerd. Maar niemand kan in de huidige omstandigheden zeker zijn van het feit dat deze aanvallen niet door Syrische terroristen uitgevoerd werden die door Europese landen - en Turkije - naar het conflictgebied werden uitgestuurd.

Dat er raketten afgevuurd zijn met kanonnen van het Syrische leger wil niet zeggen dat dat laatste ook de dader is. De rebellen hebben al verschillende tanks en stukken geschut buitgemaakt en schieten daarmee op burgers en leger. De kans dat het hier om uitlokking gaat met de beschieting van Turks grondgebied is dus groot.

Wanneer de Turken hun eigen burgers op bommen trakteren (Koerden) dan zwijgt de NAVO over schending van mensenrechten en moord op het eigen volk. Maar als een ander land zich weert tegen buitenlands en islamitisch (salafistisch) terrorisme, dan wil het Noord-Atlantische bondgenootschap heel graag ingrijpen. En het establishment is daar eensgezind over. De crisis vergt een oplossing. Ten oorlog, dan maar! De doden vallen onder de bevolking en de winst gaat naar de eurocraten en de bazen van het kapitaal.

Wij van het N-SA verzetten ons tegen elke oorlogsdeelname van ons land. Niet omdat we pacifisten zijn, maar omdat we niet ten dienste van vreemden heersers willen staan. Niet van Franstalige officieren zoals onze frontsoldaten destijds, maar nog minder van generaals die ons bevelen in het Engels, het Turks of enige andere vreemde taal.

 


 

 

 

 

 

 

 

Additional Info

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter