Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Wednesday23 January 2019

Monday, 15 October 2012 18:49

Quo Vadis Vlaams Belang?

Written by 

Mocht ik een fiasco op mijn geweten hebben zoals Dewinter dat nu met de voorbije gemeenteraadsverkiezingen op zijn conto heeft staan, en dat mede is veroorzaakt door zelf rond te lopen als een circusartiest met een bende boerkameiden, ik zou de eer aan mijzelf houden. Hij en niet Valkeniers moet zo vlug als mogelijk de Schelde induiken en naar Namibië zwemmen, hetgeen hij ons beloofd heeft maar weeral niet doet. Dit omdat hij en hij alleen  de echte voorzitter van de partij is, zoals iedereen weet. En niet manager Valkeniers. Hij en hij alleen draagt de volle verantwoordelijkheid voor de verkiezingsnederlaag van zondag. Maar om de eer aan jezelf te kunnen houden, moet je wel beschikken over eer en geweten. Dewinter, een beroepspoliticus zijnde, heeft geen al te grote last van eergevoel en noch minder van een geweten.

Dewinter zal zich nu opnieuw positioneren, zegt hij, vooral ten opzichte van de N-VA. Gelukkig voor hem kan hij daarvoor altijd terecht op de blog van het N-SA waar hij ideeën kan oppikken. Hij heeft dat in het verleden al verschillende malen gedaan zonder schroom, dus waarom nu stoppen om met anderen hun  ideeën aan de haal te gaan? Zijn studiedienst is niet in staat om op eigen kracht iets anders te bedenken dan anti-islam gedram en geleuter over Europa. Zonder daarbij een radicaal en anti-eurosovjet standpunt te ontwikkelen. Hij heeft wel mensen in dienst genomen om die thema te ontwikkelen, maar die blijken  geen bal  af te weten van hoe en wat de EU  is en hoe je daar ideologisch een antwoord op kan geven. Dus waarom het jezelf moeilijk maken als je de uitleg gewoon van de blog van een echte nationaalrevolutionaire beweging zoals het N-SA kan kopiëren? Dan moet je jezelf niet moe maken met nadenken.

Dewinter heeft verder ook twee partijen te dienen. Steden tegen Islamisering - betaald door het buitenland- en  Vlaams Belang  dat tot hiertoe moest dienen als een verhikel voor jobcreatie voor de top  en  de talloze medewerkers die daar een graantje van meepikken. Deze spreidstand met het dienen van twee meesters is een andere oorzaak van de achteruitgang van de partijeenheid en het electoraal succes omdat zowel intern als bij de kiezer grote verwarring is ontstaan naar de streefdoelen van de partij op termijn.

 Maar als Dewinter nu denkt dat hij alleen maar slogans uit de standpunten van ons kan destilleren zonder inhoudelijke onderbouwing, dan kan ik hem nu al zeggen dat dit linke soep zal worden. Want intussen zijn de linkse krachten sterker dan zijn partij geworden, zeker in Antwerpen. En die zullen  hem en zijn niet-ideologisch gevormde mandatarissen genadeloos onderuithalen. Ook voor op het veld (de straat) mogen VB'ers zich een  spoedcursus sociale dialectiek aanschaffen om daarmee de linkse golf van de nek te kunnen houden, een die hen genadeloos zal opjagen.

Het alternatief is dat het VB nog meer de N-VA volgt in haar extreemliberale en pro-Europese standpunten. Waarbij het VB ook de  nieuwe immigratiepolitiek van de N-VA ondersteunt, wat ze in feite al doet. Maar als je verder in het liberalistisch verhaal van de N-VA meegaat (zoals de partij met haar Forza Flandria oproepen heeft gedaan), dan zal zij nog meer opgevreten worden door diezelfde N-VA. Zeker nu de aanval en belaging van twee kanten komt - van de euroregionalisten van de N-VA als  van links.

Een partij zoals het VB dat zich wil positioneren tegen links dat zal misschien nog lukken. Dat deden ze in het verleden al tot in het absurde, waar ze ook sociale eisen gingen aanvallen die de bevolking ten goede moeten komen. Maar het rot van de verdeeldheid, waar het om de positionering tegen de N-VA gaat, die zit al te diep in de partijgelederen om tot een goed einde gebracht te worden. Neem het voorbeeld van Rechts Actueel, een blog die door partijmedewerkers wordt onderhouden en waar men nu handkusjes smijt naar verkozenen van de N-VA. Is het een sollicitatiepoging of zit het dieper?

Het is geen geheim dat de idee van een confederale staat binnen de Europese Unie op bijval kan rekenen binnen het VB... en dat daarbij Brussel wordt opgeofferd aan de EU, zoals de N-VA dat ziet, geen al te groot probleem lijkt te zijn. De analyse die de partij vandaag heeft gemaakt naar aanleiding van de nederlaag is dat de kiezers van het VB naar de N-VA zijn overgestapt omdat die denken dat de N-VA het programma van het VB zal realiseren. En dat is dan de analyse van de leiding van de partij.

Maar als dit zo is, dan moet men zich niet herpositioneren. Dan moet men de partij ontbinden. Want de kiezers halen blijkbaar hun goesting bij de N-VA en hebben het VB - dat zegt dat zij hetzelfde programma als de N-VA hebben - niet meer nodig.

Als  de partijleiding denkt dat er geen verschil tussen hen en de N-VA meer bestaat, waar zal dan die positionering over gaan?

Over de kleur van boerka's?

RR

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter