Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Wednesday20 February 2019

Wednesday, 14 November 2012 18:14

SP.a wil corporatieve vakbonden aan banden leggen

Written by 

Gejuich alom op rechtse fora nu dat de SP.a het licht heeft gezien en wilde stakingen aan banden wil leggen. Maar zoals meer gebeurt bij rechts, kijkt men niet goed welke streken links zoal in zich heeft. Zo zijn het meestal de bestuurders van  de treinen bij de NMBS die het wapen van de wilde staking durven hanteren. Maar die bestuurders hebben eigen bonden die niet erkend zijn door... links en de andere twee monopolievakbonden.

Dat leidt ertoe dat deze bestuurders en hun vakbond gehoord noch vertegenwoordigd zijn bij onderhandelingen, en alleen de officiële bonden kunnen eisen stellen. Omdat de onafhankelijke bonden geen ander middel hebben dan directe actie om gehoord te worden, zijn deze wel verplicht tot wilde stakingen. Er bestaat een akkoord tussen de regering en de monopolievakbonden over hoe een stakingsaanzegging wordt afgehandeld. De onafhankelijke bonden hebben daar geen stem in.

Zij die nu de socialisten steunen in hun woede tegen actievoerders en deze willen dwingen om in het gareel van de staatsvakbonden te lopen, die steunen daarmee de verder monopolisering van het vakbondswezen in ons land. Iets waarvan zij zeggen dat ze dat juist willen tegengaan. Maar  als solidarist en corporatist willen wij niet meegaan in dat scenario van de kleurvakbonden.

Niet dat wij voor wilde stakingen pleiten, maar omdat wij willen dat de corporatieve vakbonden vertegenwoordigd worden bij elk overleg en ook als waardige gesprekspartners worden gezien. Dat zal al veel ongenoegen wegnemen en dus ook de grond voor wilde acties verminderen. Maar de sossen steunen in hun misleidende actie tegen de corporatieve vakbonden, dat zullen we niet.

En al wie zich solidarist noemt en opkomt voor een corporatieve maatschappij, die zou beter eerst goed nadenken voor hij in de val van links trapt en juicht om een dooie mus. En dat de kleurvakbonden, en dan vooral het ABVV, fel protesteren tegen de voorstellen van de SP.a over wilde stakingen is maar schijn.

In hun binnenste gniffelen ze om het feit dat zo hun concurrenten nog meer monddood worden gemaakt.

Additional Info

RR

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter