Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Saturday23 February 2019

Tuesday, 27 November 2012 11:39

Dewinter in Terzake:wij moeten terug revolutionair worden

Written by 

 

 

Schranspartij versus militant activisme

Naar aanleiding van het colloquium dat Vlaams Belang vorige zaterdag hield over zijn eurokritische opstelling, mocht Filip Dewinter uitleg geven in de studio's van de VRT. Daar zei hij zonder blikken of blozen dat zijn partij zich weer "revolutionair" moest opstellen. Wéér?

De partij werd teveel met de salons van het parlement geassocieerd, zei hij. Dat moest veranderen. Vóór de uitspraken van de "revolutionair" was te zien in de reportage hoe en op welke manier de elite van de partij die revolutie zal organiseren. In de chique zalen van het Vlaamse nepparlement. Die beelden werden gevolgd door het tonen van een schranspartij waar de "revolutionairen" zich op kosten van de gemeenschap te pletter eten en drinken. Dit alles werd verzorgd door het personeel van het Vlaams Parlement. Het was net een bijeenkomst van de Rotary Club.

Dezelfde avond in Moerzeke: een kleine 100 basismilitanten van het VB en enkele N-SA-leden die in een parochiezaal een "friet-met-stoofvlees-avond" houden. De avond diende om de plaatselijke werking van het VB te financieren, naast het ophalen van steun voor enkele sociale doelen. Een tiental militanten werkten zich het pleuris om iedereen van eten en drank te voorzien. Gratis en voor niks, zoals ze al jaren doen. Ik was daar aanwezig als N-SA-verantwoordelijke om zo mensen te ondersteunen die zich uitsloven om geld op te halen voor sociale doelen. Geen "nieuwe" revolutionairen van het type Dewinter die avond gezien.

Als de partij en haar establishment zich willen omscholen tot nationaalrevolutionairen dan is dat een goede zaak. Maar tot het slagen van deze missie staan een paar wetmatigheden in de weg alsook praktische bezwaren. Maar wat vooral in de weg  staat, is de jarenlange verslaving aan de salons en de chichi van de politieke kaste. En de kloof met de basis.

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter