Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Wednesday23 January 2019

Thursday, 17 January 2013 18:03

Mali, een (geo)-politieke analyse

Written by 


Mali, tot voor kort een voor velen onbekend land, is dezer dagen niet meer uit het nieuws weg te slaan. De reden is weliswaar alweer even onthutsend als duidelijk: geld en eigenbelang. Zoals we van de westerse machten mogen verwachten.


Vlaamse partijen collaboreren (alweer)

Elk jaar in augustus komen enkele duizenden, veelal gepensioneerde, Vlamingen samen in Vlaams Lutjebroek. De slogan ‘Nooit meer oorlog’ wordt er elk jaar brutaal verkracht en geen haan (o ironie!) die ernaar kraait. Zowel N-VA als VB steunden reeds de oorlog tegen Syrië en Libië, en ook de (neo)koloniale interventie in Mali wordt door de zogezegde nationalisten als een positief iets ervaren. Vrijheid voor alle volkeren? Soevereiniteit? Ik hoor de Vlaams Belangers al zeggen dat het allemaal niet zo erg is, het zijn tenslotte maar moslims.

Over het feit dat er Amerikaanse kernwapens en soldaten in Vlaanderen gestationeerd zijn hoor ik Vlaamsgezinden dan weer nooit. Veel pro-Amerikaanse leden van het Vlaams Belang zouden dit zelfs nog durven toejuichen. Nu ja, de Vlamingen zijn al even hypocriet als hun Franse buren. Hollande beweert nu de strijd aan te gaan met terroristen, maar steunt dan weer wel terroristische bendes in Syrië. Consequent is het niet met die 'War against Terrorism', wel met de nogal overduidelijke neokolonialistische agenda. Schrijnend dat het Franse NAVO-Elysée in het zelfde bedje ziek is als onze ‘nationalisten’. Het zou tot nadenken moeten stemmen.


PVDA: onderbouwd hypocriet

De PVDA springt natuurlijk weer op de kar. De partij speelt consequent de financiële kaart en haalt nogal populistisch aan dat belastinggeld niet gebruikt mag worden voor buitenlandse interventies. Doch, speelt hier niet de dubbele agenda van deze communistische partij? Het is algemeen geweten dat de PVDA financieel ondersteund werd/wordt vanuit het Oosten, en de oosterse machten onderdrukken de zwarte arbeiders met hun eigen neokolonialisme in zuidelijk Afrika. Lage lonen, martelingen, verdwijningen … allemaal Chinese import voor de zwarte arbeiders, met een communistische nasmaak.

Het valt te betwijfelen dat de PVDA ook een interventie zou steunen, mocht deze ooit tegen China gericht zijn vanwege gelijkaardige gebeurtenissen. U ziet, de communisten zijn nogal ‘flexibel’ in dezen. Ook zij trekken zich geen bal aan van de mensen, wel integendeel. Eerst de eigen winst en eerst de eigen mensen, nietwaar?


Visie/Oplossing

Afrika is het rijkste continent en toch leeft zijn bevolking in armoede. Ten noorden van de evenaar zijn de westerse mogendheden aan de macht en ten zuiden de Chinese grootmacht. Slachtoffers zijn zowel de Arabische als de zwarte bevolking. Een magische oplossing is er vanzelfsprekend niet, en ook de plaatselijke volkeren mogen meer dan een hand in eigen boezem steken.

Onze hoop moet zijn dat er ooit weer echte nationale leiders opstaan die denken in een nationale en pro-Afrikaanse context. Leiders zoals een Kadhaffi, Nasser, Lumumba en anderen zijn zeker voorbeelden die historische erkenning verdienen. Waren zij perfect? Zeker niet. Maar ze waren tenminste geen slaven van het Westen of het Oosten.

Zij kozen rechtuit voor een eigen pro-Afrikaanse koers. Dat er opnieuw wat echte revoluties plaatsvinden.

 

RR

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter