Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Wednesday20 February 2019

Tuesday, 22 January 2013 15:03

Grieken moeten eten uit de mond besparen... om oorlogstuig te betalen

Written by 

 

Bremen klasse M-fregatten Duitse marine

Terwijl het Griekse volk zich het eten uit de mond moet sparen draait het militair industrieel complex van de landen die deze besparingen aan de Grieken opleggen op volle toeren. Zo kocht de Griekse elite alleen al in 2011 voor meer dan 1 miljard aan wapens bij de landen die deel uitmaken van de trojka van IMF-Europese Commissie  en ECB. De trojka, die de Griekse bevolking bij de keel houdt wat betreft besparen op sociale voorzieningen.

Besparen op nutteloos oorlogmateriaal was blijkbaar niet nodig. Zo verkocht Frankrijk voor 800 miljoen aan gevechtsvliegtuigen waarbij nog eens 80 miljoen aan bijbehorende raketten en elektronica om ze af te vuren. De Duitse schreeuwers die de Grieken bijna manu militari willen verplichten hun sociale bescherming tot op de grond af te breken, zagen er geen gat in om Griekenland op te zadelen met houwitsers en met een heus fregat. Dit voor de lutele som van 405 miljoen euro.

Griekenland, door de andere EU-staten als het zieke broertje bestempeld, is de derde grootste importeur van wapens ter de wereld. Na China en India. De laatste jaren besteedde Griekenland 4,5 % van zijn BNP aan wapenaankopen. De schuld- en rentefinanciers geven geen kik. Integendeel. Ze wrijven de Griekse elite over het kopje als brave afnemers van schuld voor brolaankopen. Maar als de Griekse bevolking daarop woedend reageert, dan wijzen de financiers en de politieke elite in Europa met het vingertje en wijzen ze op gevaar, gevaar voor... fascisme.

Deze zijn de nieuwe heidenen die de hemel van de vrije markt ontkennen en daarom door een inquisitie moeten geliquideerd worden. Zodat de militaire en financieel-industriële woeker kan gedijen.

 

Griekenland geslaagd voor doelstelling begrotingstekort

 

 

 Griekenland heeft voor 2012 een begrotingstekort geboekt van 15,7 miljard euro, wat overeenkomt met 8,1 procent van zijn bruto binnenlands product (bbp). Het land beantwoordt hiermee ruimschoots aan de doelstelling van 8,4 procent die opgelegd was door de internationale kredietverstrekkers IMF en de Europese Unie.

Meer: De Standaard

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter