Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Wednesday23 January 2019

Wednesday, 30 January 2013 11:23

Casa Pound, solidariteit!

Written by 
Vrijdag 8 februari: boekvoorstelling door Casa Pound-auteur Vrijdag 8 februari: boekvoorstelling door Casa Pound-auteur

 

Fuori i camerati dalle galere

Allereerst wenst het N-SA haar solidariteit uit te drukken aan de 3 leden (en geen 10 zoals het AFF valselijk beweert) van Casa Pound Napels die schaamteloos worden aangevallen door de corrupte en ondemocratische Italiaanse bankierselite. Deze farce van de Italiaanse overheid is puur politiek gemotiveerd en het is triest om te zien dat in een stad zoals Napels de anarchie en de corruptie blijven heersen boven alles. Wij hopen onze kameraden snel terug te zien waar ze thuishoren, namelijk op de barricaden om voor het Italiaanse volk te strijden.

Reactionaire Antifa

Dat de antifascisten zoals gewoonlijk niets anders doen dan Casa Pound, en in mindere mate Beppe Grillo, aan te vallen hoeft niet te verbazen. Links-reactionair Italië ligt al jaren KO op de grond en de communistische partij is al jaren niet meer vertegenwoordigd in de parlementen. In Napels is het zelfs zo erg dat links en politie samenwerken om Casa Pound en Blocco Studentesco aan te vallen, getuige hiervan het volgende filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=rf2jsqmoNqI . Zoals steeds probeert het AFF feiten te verdraaien, maar al loopt de leugen nog zo snel...
 
In Napels zijn het niet de revolutionairen van CasaPound die in de gevangenis moeten zitten, wel de criminele antifa die de laatste jaren talloze aanvallen heeft uitgevoerd aan het adres van de CPI-militanten. Een ander mooi voorbeeld kan u hier terugvinden: http://www.youtube.com/watch?v=f_29OYFDYZc . Echte lieverdjes zoals u ziet, ongetwijfeld de ‘beschermers van de democratie’, ofte: de stormtroepen van de internationale bankiers…

Voorpost en 'den partaai'

Dat Voorpost na meer dan 5 jaar (!) uit haar winterslaap is ontwaakt en het fenomeen Casa Pound heeft (her?)ontdekt zou tot positivisme kunnen leiden, doch niets is minder waar. De spreker heeft al aangekondigd het niet over het politieke programma van CP te willen hebben, doch slechts een wikipedia-achtige opsomming te geven van de geschiedenis van de beweging. Een zoveelste (bewust?) gemiste kans?

Dat den partaai niet gelukkig is met deze lezing kunnen we ons in ieder geval wel inbeelden, in het verkorte programma van CPI staat namelijk dat men ijvert voor het afschaffen van overheidsdotaties voor politieke partijen (zoals ook in de Vijf Thema's van het N-SA, overigens). Benieuwd hoeveel ‘militanten’ er nog zouden overschieten.

En we vermoeden dat Filip Dewinter ook al nachtmerries krijgt bij de idee dat er moslims in zijn organisatie zouden zitten, iets wat bij CP geen enkel probleem is. Moest Voorpost ECHT iets willen leren van CP, dan staan wij vanzelfsprekend open voor samenwerking op basis van een IDEE en een politiek programma, doch het valt te vrezen dat dit een zoveelste slag in het water zal blijken.

N-SA consequente pionier

Als enige beweging in Vlaanderen pleit het N-SA reeds jaren voor een solidaristische economie en een maatschappij waar recht en orde heersen. Wij waren het die als eerste CP bezochten en non-conformistische concerten organiseerden. Dit zijn feiten. De zoveelste boycotactie vanuit vlaams-nationale middens richting onze militanten ten spijt.

Wie het programma van CP leest, ziet veel punten die reeds jaren in ons programma staan. Bijvoorbeeld het nationaliseren van de bankensector, het sluiten van de grenzen voor gastarbeiders die hier aan dumpingprijzen komen werken, het herwinnen van de nationale monetaire soevereiniteit... Welke ‘Vlaamse beweging’ heeft deze punten in haar programma staan? Wij gaan verder dan ‘fashion fascism’.

Boekvoorstelling Adriano Scianca

Tot slot nodigt het N-SA u van harte uit op de boekvoorstelling van ‘Riprendersi tutto’ op vrijdag 8 februari, vanaf 20u15 in café ‘Den Bengel’ op de Grote Markt te Antwerpen. Auteur en vooraanstaand lid van CPI, Adriano Scianca zal zelf toelichting komen geven bij zijn boek en alle mogelijke vragen beantwoorden.

Niet te missen, dus!

RR

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter