Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Tuesday22 January 2019

Monday, 03 June 2013 10:47

Repatriëring van vreemd volk, sociale woningen voor eigen volk: zaak opgelost?

Written by 

Untitled-1

We hebben sociale woningen in overvloed, maar die worden weggegeven aan de door de elite ingevoerde vreemdelingen. Het resultaat zijn torenhoge huurprijzen op de privéhuurmarkt voor ons eigen volk. Ook overheidssubsidies via het OCMW en andere kanalen stuwen de prijzen de hoogte in samen met de aangroei van de vraag (door een kunstmatige bevolkingsaangroei of immigratie), wat ertoe leidt dat de prijzen stijgen. De hoge huren worden betaald door het eigen volk, omdat de vraag naar woningen explosief stijgt door de invoer van en de subsidies naar de overtallige bevolking. Zo werkt het liberaalkapitalisme in de praktijk. Er wordt een markt gecreëerd en ondersteund die artificieel is. We hebben sociale woningen genoeg, alleen creëert het kapitaal steeds nieuwe noden op de woningmarkt. Met als doel: winstmaximalisatie. De drogreden dat het ook werkplaatsen in de bouw genereert, klinkt daarbij nogal hol als men weet dat steeds meer vreemden, Polen en anderen, die inpikken. Dat is waar immigratie om draait en niks anders. Immigratie en haar gevolgen zijn ideologische en economische instrumenten van het neoliberalisme en globalisme. Eigenaardig genoeg wordt deze politiek door links ondersteund.

Deze en andere stellingen zullen op 16 juni aan bod komen op onze studiedag. Ben je ook geinteresseerd? Kom dan af. Bij ons wordt er door militanten en kaderleden samen een lijn gevormd. Wij doen niet mee aan ouderwetse en steriele showcongressen waar handjeklap de partijelites moet bevredigen en de militant zelf er voor spek en bonen bijzit als garnituur.

Huurdersbond: ‘Huurprijzen worden onbetaalbaar’

Al jaren zien de Huurdersbonden de huurprijzen stelselmatig stijgen. 'Maar nu is het op een niveau van onbetaalbaarheid gekomen', signaleert Inslegers. Steeds meer mensen vinden geen huurwoning voor minder dan vierhonderd euro per maand, meldt het jaarverslag. 'Zelfs vijfhonderd euro begint al krap te worden', vervolgt Inslegers.

Vooral in Vlaams-Brabant swingen de prijzen de pan uit. De grootste groep huurders betaalt er meer dan zevenhonderd euro. 'Dit kan moeilijk tot iets anders leiden dan sociale verdringing op de huurmarkt', concludeert het jaarverslag.(...)

Bron: De Standaard

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter