Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Saturday23 February 2019

Sunday, 16 June 2013 13:46

N-VA wil Duits sociaaldemocratisch besparingsplan overnemen

Written by 

 

Het lijkt een paradox, maar dat is het niet: de neoliberale extremisten van de N-VA laten op hun studiedag over arbeidsmarkthervormingen (in Duitsland Hartz-hervormingen genoemd) zo'n hervormer uit Duitsland toelichten hoe Vlaanderen en België op arbeidskosten kunnen besparen.

Logisch zult u denken: de N-VA is toch een neoliberale partij? Ja, dat is ze zeker, maar de Duitse hervormingen waar de partij hoog mee oploopt, komen niet uit de koker van een liberale partij. Ze zijn het werk van de sociaaldemocraten en de groenen, partijen die een variant op het socialisme aanhangen. Een socialistisch plan dus, waar de liberalen van de N-VA op kwijlen. En wie durft nog tegen te spreken dat neoliberalisme en socialisme twee grijparmen zijn van hetzelfde beest: het neokapitalistische graaibeest? Het resultaat in Duitsland is goed te zien: de economie "boomt". De rijken worden nog rijker en de werkende mensen die vóór de Hartz-hervormingen nog de middenklasse vormden, worden arm. En de armen van vroeger? Zij creperen terwijl ze voor 400 euro per maand de rijken nog rijker maken.

En de N-VA? Die wil zoiets ook in Vlaanderen: een EU-satelliet op poten zetten waar armoede en sociale ongelijkheid heersen. Wat we zelf doen, doen we immers altijd beter! Maar weest gerust: we zullen fiere armen zijn, Vlaamse weliswaar, altijd dienstbaar aan vreemde machten. En vreemde machten zijn ook altijd geldmachten. We ruilen de Walen in voor de "Hartzers": het eigen armenproletariaat.

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter