Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Thursday21 February 2019

Saturday, 28 September 2013 17:12

Monarchie rijmt niet op democratie

Written by 

 

 

Monarchie rijmt niet op democratie.
 
Naar aanleiding van het bezoek van het Franstalig koningspaar aan Antwerpen beslisten onze militanten om een ludieke actie te voeren tegen de monarchie.

In het Antwerpse stadscentrum en de kaden werden een 350 gele ballons uitgedeeld met de tekst 'REPUBLIEK VLAANDEREN'. We kozen hiervoor omdat we het niet zagen zitten om in een hokje of schutskring van de staatsveiligheid, als bijeengedreven bende zonderlingen, als een kermisattractie voor de belgicisten te fungeren.

Aan het MAS aangekomen namen enkele van onze militanten plaats tussen het hoofdzakelijk Franssprekende volk om ons ongenoegen tegen het Belgische circus te laten blijken met als gevolg dat een zestal van onze militanten hardhandig werden aangehouden door de private militie van de staat, met name de politie.

Volgens bepaalde 'Vlaamsnationalisten' onze verdiende loon omdat we ons maar bij de kudde in de schutskring hadden moeten aansluiten. Veel woorden ga ik hier verder niet vuil aan maken omdat de situatie van het militantisme is wat ze is en elke vorm van buitenparlementaire oppositie in de kiem gesmoord wordt, ook door 'eigen' mensen.

Iedereen die niet als een schaap zijn herder wil volgen om een bepaalde agenda te dienen moet zeker niet op sympathie rekenen van de andere schapen nog op hun herders. Daar zijn we ons natuurlijk van bewust.

Aan alle aangehouden militanten, opgepakt door het belgische repressiesysteem, willen wij langs deze weg onze steun betuigen en we zullen het nodige doen om hen te ondersteunen. Wij krijgen geen geld van de Belgische staat zoals de heren van het politiek nationalistisch establishment. Maar toch laten wij niemand in de kou staan bij slecht weer.

Eigen volk eerst, dat betekent voor ons nog steeds iets meer dan een slogan om stemmetjes te werven.

 

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter