Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Tuesday22 January 2019

Friday, 04 October 2013 10:17

Als het doel geoorloofd is, zijn dan ook de middelen geoorloofd?

Written by 
 
In navolging van veel rechts-nationalistische partijen in Europa die de steun van Israël en de Joden gezocht en gekregen hebben (ook de steun van Joodse kiezers) krijgen we in ons land nu een schijnbare tegenreactie. Hier zoekt een rechtsliberaal als Laurent Louis, die eerst steun genoot van de Joodse stichter van de Parti-Populair, Mischaël Modrikamen, nu steun bij extreme islamieten. Bij beide soorten toenaderingspogingen of cross-overs kan men zich als nationalist de vraag stellen: heiligt het doel de middelen die men daarvoor wenst aan te wenden? Of is heel deze beweging een logisch gevolg van massa-immigratie en de multiculturele samenleving? Het zou een boeiend debat kunnen zijn, als er ter rechterzijde ten minste een debatcultuur zou bestaan.
 
 
Als burgerlijke nationalisten om binnenlandse nationale politieke doelen te verwezenlijken - al zijn het louter electorale - bepaalde geostrategische allianties aangaan, kunnen die dan later een moreel oordeel vellen over hen die hetzelfde doen, maar met andere geostrategische partners? Want die samenwerking heeft vaak met buitenlandse financiële steun te maken (zie Vlaams Belang, dat steun krijgt van zionistische lobbyisten en geldschieters uit het buitenland).
 
Voor liberalen als Laurent Louis is de samenwerking met allochtonen - al dan niet extreme islamieten - trouwens niet echt iets nieuws. De meeste burgerlijke partijen (allemaal eigenlijk) werken samen met vreemdelingen en zetten hen op hun lijsten. Kijk naar de N-VA, die voor de eerste burgemeester van vreemde origine (en moslima) heeft gezorgd in Vlaanderen. Liberalen zijn niet gekant tegen immigratie en kunnen dus moeiteloos een cross-over maken. Strijd tegen immigratie is een antikapitalistische strijd, en het is niet omdat Louis in de kamer soms antikapitalistische retoriek durft te hanteren dat hij de politiek van het kapitaal inzake immigratie afwijst. Ter linkerzijde dan, is de PVDA daar het mooiste voorbeeld van. Die partij zegt ook dat ze antikapitalistisch denkt, maar verdedigt met de grootste felheid het kapitalistische immigratieproject. En ook zij werkt samen met extreme moslims. Dus: wat is er nieuw onder de zon? Weinig.
 
Als een nieuwsblog als Apache schrijft dat salafisme gelijkstaat aan fascisme, wat moeten we dan denken van marxisten en burgerij die samenwerken met salafisten, de ene in de straat en de anderen in de internationale arena (met salafistische staten)? Het fenomeen Louis is dus niet zo uitzonderlijk of revolutionair, het is burgerlijk.
 
 
 
Extreemrechts en islamisten: één strijd
 
De partij Islam trekt naar de gewestverkiezing met een opmerkelijke lijsttrekker: het extreemrechts kamerlid Laurent Louis (ex-MR, ex-PP, ex-MLD).
 
 

Laurent Louis

Mischael Modrikamen en Rudy Aernoudt van de Parti Populaire (PP) hadden hun handen vol met Laurent Louis. In 2010 postte die op Facebook beledigende uitspraken ten aanzien van de Roma. Louis zei onder meer dat het evident is dat ze stelen en trafikeren. De uitspraak leverde hem een klacht op bij het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en een uitsluiting uit de Parti Populaire. Daarmee was de PP meteen haar enige verkozene kwijt.

Vorig jaar beschuldigde Louis premier Elio Di Rupo (PS) van pedofilie en hij veroorzaakte een schandaal door met de foto's van Julie en Melissa uit het autopsierapport van de zaak Dutroux te zwaaien. Hij is vorig jaar in staat van beschuldiging gesteld voor smaad en heling. Ook ten aanzien van de moslims liet hij zich niet onbetuigd. Hij diende een wetsvoorstel in dat het werkgevers mogelijk moet maken om werknemers te verbieden om de ramadan te volgen. Een jaar geleden vroeg hij aan de federale regering maatregelen tegen de toenemende islamisering van sommige Brusselse wijken.

Precies diezelfde Louis wordt nu lijsttrekker van Islam, een partij die openlijk de Sharia predikt en van België een islamstaat wil maken. Redouane Ahrouch, Islam-gemeenteraadslid in Anderlecht, vindt dat niet zo vreemd. "Het zijn alleen idioten die niet van gedacht veranderen, hé. Ook in Engeland is een extreemrechtse politicus een islamitische partij begonnen. En daarbij: België is toch het land van het surrealisme..."

Toch zijn er ook gelijkenissen. Laurent Louis en de partij Islam delen hun uitgesproken anti-Israëlische standpunten. Louis publiceerde onlangs op Facebook de volgende wetenswaardigheid: "Het zijn de zionisten die achter de holocaust zitten. Ze hebben Hitler gefinancierd en aangestuurd op de Tweede Wereldoorlog met alle gevolgen van dien. Ten bewijze: vandaag gedragen de Israëli's zich als nazi's ten aanzien van de Palestijnen." Van de partij Islam wordt dan weer gezegd dat ze de steun krijgt van een sjiitische anti-zionistische groepering uit Iran.

Op basis van het resultaat van de gemeenteraadsverkiezingen, heeft Islam zicht op een zetel in het Brussels parlement. Vraag is of dat lukt met een lijsttrekker die voordien op een blank (extreem)rechts electoraat teerde.

Bron: Brusselnieuws.be

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter