Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Saturday23 February 2019

Monday, 02 December 2013 13:28

PVDA jubelt om dode mus

Written by 

 

 

De PVDA is euforisch , ze claimt dat de regering een van haar maatregelen overgenomen en uitgevoerd heeft. In het marxistisch jargon klinkt het "dat de doorgedreven strijd de burgerij gedwongen heeft om toegevingen te doen." Zalig zijn de simpelen van geest, zeg ik dan.

Waar gaat het over? De PVDA wil haar ‘mogelijke’ kiezers/leden ook graag in het ootje nemen, zoals de andere geldpartijen dat al decennialang doen.

Het maakt niet uit of een kat wit of zwart is, als ze maar muizen vangt. Een wijsheid van Deng Xiaoping, waardoor ze  vandaag in China nu super armen en super-super-super rijken hebben. Alle mensen zijn gelijk, weet u wel.

Waarschijnlijk daarom jubelt de partij vandaag dat ze aan de basis ligt van de BTW-verlaging van 21% naar 6% die de regering wil doorvoeren op de elektriciteitsfactuur. Die verlaging zal op 1 april van volgend jaar in voege treden. Op zich al een verdachte datum waarop men mensen probeert op te lichten of grappen uit te halen, maar dit is een grap met dubbele bodem zo blijkt.

Niet allen is deze grap bedoeld als lokaas tot het vangen van kiezers (de maand daarop zijn er verkiezingen) maar zal deze grap u ook geld kosten in plaats van opbrengen.

Volgens de berekeningen van de regering zal een modaal gezin 98 euro op jaarbasis besparen met deze BTW-vermindering, de PVDA lapt er nog 2 euro bij en beweert dat het 100 euro zal zijn.

Maar in feite liegen beiden en krijgen de mensen niks. Integendeel, er zullen veel mensen nog meer geld mogen afdokken op termijn.

Waarom dat zo is, eerst en vooral omdat de regering zegt dat het een voorlopige maatregel betreft. Hoogstwaarschijnlijk zal een volgende regering de maatregel terug intrekken, N-VA en Open VLD zijn er alleszins geen voorstander van.

Dat weten de andere partijen ook, niet in het minst omdat zij beseffen dat deze maatregel niet houdbaar is en niet bijdraagt tot haar doelstellingen om de loonkost te verminderen. De ondernemingen -die BTW-plichtig zijn- betalen met name weinig of geen btw, gezien die aftrekbaar zijn. Dus zal dit al niet tot een loonkostvermindering leiden. Zonder dat met zoveel woorden te zeggen hebben de ondernemers dan ook deze maatregel min of meer afgeschoten. Ze zijn er juist om een andere reden voorstander van om het een tijdje in te voeren.

Waar de regering -en dus ook het patronaat- de maatregel wel steunt  (en waarom ze zal worden ingevoerd) is omdat men in feite op deze manier hoopt om in de periode direct na de verkiezingen een indexaanpassing te kunnen ontlopen. Daar zit hem de winst voor het patronaat en de politieke klasse en het verlies voor de werknemers en uitkeringstrekkers. Voor 90% van de bevolking dus.

Daar zwijgt de PVDA zedig over, ni vu ni connu (een beetje Frans gebruiken om die jongens hun Belgisch eenheidsgevoel niet te kwetsen.)

Pak dat we uitgaan van een gemiddelde besparing van 100 euro op jaarbasis (laat ons de communisten -en niet de regering, die 98 euro vooropstelt- voor één keer gelijk geven) dan is bij een uitgestelde indexaanpassing het verlies (en niet de winst) vlug berekend.

Een indexsprong bedraagt 2% van het loon of een uitkering, wanneer een gezin van tweeverdieners -laat ons een laag inkomen nemen- 2.500 euro verdient, dan verliezen ze door die ene indexsprong elke maand 50 euro.

Als we dat op jaarbasis berekenen, dan zitten we vlug aan 600 euro min-inkomsten die een reëel koopkrachtverlies betekenen.

De regering en het kapitaal maken winst, of die BTW-verlaging nu blijft of niet. Als de maatregel wordt ingetrokken, dan is de winst nog groter. Dan betaal je ook nog die 100 euro die je nu niet moet betalen. En als de maatregel blijft, dan kost die BTW-vermindering u jaarlijks 500 euro, met ons voorbeeld als bewijs. Wie meer verdient, betaalt echter nog meer voor die 1 april grap van volgend jaar vanwege ons indexsysteem.

Men zegt vaak -in linkse kringen- dat wij een klein lichtje hebben. Maar dat lichtje is wel sterk genoeg om klaar te zien waar links blind voor blijft. Soms vraag ik mij zelf af of de rode achterlichten bij links stuk zijn.

Of is de zaak eenvoudigweg deze: de PVDA beseft maar al te goed dat ze een dooie mus aan haar kiezers en leden verkoopt, ze zijn dan ook niet anders dan de anderen.

Pijnlijk voor hen, dat de -in hun ogen- 'marginale nationalisten' de linkse propaganda zo gemakkelijk onderuit kunnen halen.

Maar dat is eigenlijk ook niet zo moeilijk, als extreemlinks de rekenkunde van een Vande Lanotte overneemt, dan weet je dat het om linkse leugens en liberaal geklungel gaat.

En de PVDA zingt nu reeds in hetzelfde koor.

 

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter