Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Wednesday23 January 2019

Sunday, 08 December 2013 12:14

Obama veroordeelt langdurige opsluiting Mandela, maar concentratiekamp Guantanamo Bay blijft open

Written by 

 

 


Enkele dagen geleden werden twee Algerijnen -die verdacht werden lid te zijn van Al Qaida- uit het concentratiekamp op Guantanamo Bay vrijgelaten. In tegenstelling tot Mandela -die vandaag door Obama als held wordt geprezen- werden deze gevangenen nooit veroordeeld.

 

Nu, na 10 jaar van onschuldige gevangenschap, worden deze mannen vrijgelaten door de administratie van Obama. En zij zijn niet de enigen die in dat kamp op Cuba onschuldig vastzitten. Niet vastgezet door Castro, maar door Obama. Castro wordt een 'dictator' genoemd en Obama 'King of freedom'. Hoe gek is de liberaaldemocratie geworden. Zichzelf suf gepraat over denkbeeldige democratiën en universalisme dat rassenverschillen en culturen 'onbestaand' heeft gemaakt. Illusie van verslaafden aan een drug die hen een eendimensionale mens voorspiegelt.

 

En hoewel we niet ontkennen dat er tussen de gevangenen op Guantanamo ook mensen zijn die zich schuldig gemaakt hebben aan het plegen van aanslagen of het beramen ervan - en daar dus ’terecht’ vastzitten - toch zijn de omstandigheden waarop Mandela op Robbeneiland gevangen werd gehouden zeer verschillend van hoe Amerika met zijn politieke gevangenen omgaat.

 

Obama beloofde aan het Amerikaanse volk dat hij - eens aan de macht - het kamp op Cuba zou sluiten, vanwege de onmenselijk behandeling van de gevangenen en de niet bewezen schuld van vele gedetineerden.

 

Tot op vandaag zitten er op Guantanamo honderden mensen in eenzame opsluiting. Folteren door ‘waterboarding’ het dag en nacht ontzeggen van slaap, honden op gevangenen hitsen en in de verzengde hitte mensen zonder water opsluiten, dat zijn maar een paar van de ‘humanitaire’ behandelmethoden die de Amerikanen daar toepassen. En of je schuldig bent -door een rechtbank veroordeeld of niet, daar trekt het ‘democratisch’ en’ humanitair’ lichtend voorbeeld voor de wereld -het Amerika van Obama- zich geen ene reet van aan.

 

Vandaag verkettert Obama -naar aanleiding van de dood van Mandela- de behandeling die het Zuid-Afrikaanse regime van ‘gescheiden ontwikkeling’ hanteerde inzake terroristen.

 

Obama vindt dat het “apartheidssysteem” gevangenen gruwelijk mishandeld heeft,onwaardig aan de morele en menselijke waarden die Amerika zegt voor te staan staat, lult de man die hoofdverantwoordelijke is voor een concentratiekamp op Cuba, collega van Castro als het ware.

 

Wie zei ook alweer dat een ‘zwarte’ president veel oprechter zou handelen dan een ‘witte’ president? Was dat niet de liberale pers? Beetje racistisch standpunt dat wel, maar zolang het op de kap van een blanke gebeurt is dat OK.

 

Maar wanneer men weet dat Mandela en de andere ANC-terroristen op Robbeneiland nooit werden ontvoerd -zoals de USA dat met mensen die vandaag zijn opgesloten in Guantanamo Bay wel doet- dan zou Obama beter zijn mond houden over wat hij omschrijft als het ‘onmenselijke’ en 'antidemocratische' apartheidsregime. Of is het ontvoeren en onschuldig opsluiten wel menselijk en democratisch misschien?

 

Zelf in het Rusland van Poetin respecteren ze de democratische en juridische ‘spelregels’ wanneer ze een politieke opponent vervolgen.

 

Verder bestonden er in Zuid-Afrika -ten tijde van de gescheiden ontwikkeling - thuislanden voor zwarten, waar ze autonomie en zelfbestuur genoten. Heeft er al iemand gehoord over waar ‘zwarten’ in de VS deze vrijheid ooit genoten hebben? Ja, ze mochten naar Liberia ( de eerste vrije slavenstaat) verkassen als ze een eigen staat prefereerden in plaats van onder 'apartheid’ in de USA te leven. En daar hebben ze het ver gebracht, Liberia is vandaag nog steeds een negorij.

 

En buiten het feit dat de Indianen in ‘reservaten’ leven -waar ze met drank en drugs klein worden gehouden door de administratie voor ‘Indian Affairs’ ( een echte apartheidsadministratie die het grondgebied van de ‘Native American’ beheert - hebben de ‘Native Americans’ nog niet veel plezier beleeft aan de humanitaire waarden en de mensenrechten die de USA uitdragen, ook niet aan de US ’doctrine' van ‘gelijkheid’, trouwens.

 

Wel hebben de Indianen geluk dat de ‘Indian Affairs' niet meer ressorteert onder het ministerie van oorlog, zoals vroeger. Nu kunnen ze niet meer zomaar afgemaakt worden. Men steekt ze nu in ‘reservaten‘ en gevangenissen. Geen apratheid dat, neen, dat is 'democratisch'.

 

In Zuid-Afrika hebben de ‘thuislanden’ nimmer onder een ‘oorlogsministerie’ geressorteerd, evenmin werden ze door een ‘blanke administratie‘ beheerd.

 

De propagandanonsens over ’humanitaire waarden en mensenrechten’ waarmee de VS iedereen om de oren slaan en ze het westen vergiftigen, lam en tam slaan, dat moet je dus met een zak zout nemen. Omdat ze er wel voor zorgen dat ze het niet zelf toepassen in eigen land, ook niet daar waar ze 'meester' zijn zoals in Afghanistan of Irak. Als Obama vandaag bij de dood van Mandela zegt dat de wereld een moedig en intens integer goed mens verliest,dan kunnen we hem een goede raad geven. Op Guantanamo zitten er op dit ogenblik zeker een pak ’intens integere terroristen’ opgesloten. Laat die mensen vrij, haal ze naar de VS.

 

Als ze dan naderhand helemaal spontaan en vanuit een ‘intense goedheid’ of ‘integer menselijk waardepatroon' op mensenjacht gaan, zoals dat vandaag gebeurt op boeren in Zuid-Afrika, dan zal u ongetwijfeld een ‘moedige menselijke daad‘ tegenover uw eigen bevolking hebben gesteld. Mogelijks kom je dan terecht in de galerij van vermoorde presidenten. De eerste zwarte, een primeur, dit omdat de Amerikaanse bevolking wild enthousiast zal reageren op de politiek om terroristen (die in uw kraam passen) op te vrijen.

 

Maar natuurlijk zal u dat in eigen land nooit doen, u durft niet eens het concentratiekamp Guantanamo Bay sluiten, maar balken over dat boze ‘blanke’ apartheidsregime dat durft u wel, mijnheer de president.

 

Zo kennen we dan ook de plutocratie van de valse waarden en het melige ‘humanisme’.

 

Overal de vrijheid en de democratische waarden prediken (de Amerikaanse manier van vrijheid en democratie welteverstaan), alles wat de multicultuur belichaamt de hemel inprijzen, alle waarden omdraaien tot ze passen in de liberaalkapitalistische logica, van gangsters helden maken (dat laatste is een Amerikaanse karaktertrek). Daar draait deze Amerikaanse emo-democratie om. Het kapotmaken van alle ‘nationale’ gevoelens en traditie (tot deze passen in de imperiale neokoloniale cultuur en belangen van de USA).

 

En deze cultuur en deze waarden worden ook als te volgen 'model' overgeplant in de EU-sovjet, een superstaat die de transnationale elites verenigt. Daarom ook dat het mogelijk is dat deze elites allemaal -unisono- de dood van een terroristenleider betreuren.

 

Onze elites kennen geen ‘eigen’ culturele of politieke invalshoek/waarden meer, ze zijn geglobaliseerd, net zoals -en dat is zeker zo in het westen- cultuur en waarden geglobaliseerd zijn. In de ratrace naar globale winstmarkten moeten alle nationale belangen wijken. En het eerste dat daarbij moet wijken is de waarheid – zoals over Mandela en de ‘georganiseerde’ moorden op blanke mensen in Zuid-Afrika vandaag. Want politiek -zeker geopolitiek- is de voortzetting van een oorlog, maar dan zonder -of met beperkt- wapengebruik. En in Afrika -ook in Zuid-Afrika- zijn er veel business opportuniteiten te verdedigen, en zitten de Chinezen in de weg. Daarom huilen vandaag ‘communistische’ dictators samen met kapitalistische plutocraten een deuntje neokoloniale blues. Dat hiervoor mensen worden opgeofferd, maak ni die zaak ni.

 

Waar is dat feestje? En hoe kan het kapitalisme verder feesten, dat is de kernvraag, daar wordt elke ‘moraal’ aan opgeofferd.

 

Volgende zondag -bij de begrafenis van Mandela- zal je staatshoofden tranen zien wegpinken. Zij wenen om het heengaan van een man die ‘de vrijheid’ en pluralistische democratie verzinnebeelde. De vrijheid waarmee de elites stinkend rijk konden worden, zowel de ‘nationale’ (zwarte) als de ‘internationale’ en ‘blanke’. Daarom dat er ook ‘vreugdetranen’ zullen vloeien. De gewone 'zwarte' bevolking zal ook vreugde tonen - die weten niet beter.

 

En terwijl ze een traan wegpinken zullen de ‘leiders’ broeden op plannen over hoe ze de ‘vrijheid’ in hun eigen land en van hun eigen volk verder aan banden kunnen leggen. In ons eigen land zijn ze wat dat betreft goed bezig, voor een scheet krijg je hier een boete of straf (behalve wanneer je de staat voor miljoenen oplicht, of de eigen bank leegrooft). Maar zeker wanneer je de belangen van de elites aan de kaak durft te stellen, dan neemt men je burgerrechten af. Maar dat men ooit een ‘ingoede ziel’ en een ‘intens goede mens’ (Obama) zoals Mandela heeft opgesloten - omdat die bomaanslagen had gepleegd - dat vinden onze ‘leiders’ maar niks, puur racisme.

 

Een dergelijke laagheid kan je dan ook alleen verwachten van een blank ‘apartheidsregime’, niet van zij die een schijnheilige plutocratie vertegenwoordigen en in stand houden, zoals zijzelf.

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter