Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Saturday23 February 2019

Saturday, 21 December 2013 00:00

Mandela: held van de linkse bourgeoisie

Written by  Theo Van Boom

Het hele heden en verleden van Apartheid en blank-tegen-zwart in Zuid-Afrika is ondertussen wel de revue gepasseerd. Laat ons in de plaats het eens over een andere boeg gooien, of Mandela nu een terrorist of een held is, een ding is zeker: Mandela is geen linkse held. Het hele spektakel van de afgelopen dagen is niet meer dan een kans voor links om haar waanbeelden van extreemrechts nog eens te bevestigen en te culpabiliseren. En dat extreemrechts trapt er nog liefst met open ogen in, aangezien de publieke opinie toch al vaststond, net als met Ghandi, Obama of Martin Luther King. Maar links of rechts ten spijt, aan het lot van de Zuid-Afrikanen zelf zal je hen niet snel zien denken.

Er is immers niets veranderd aan uitbuiting in Zuid-Afrika, gemanipuleerde en intellectueel oneerlijke rassenpropaganda ten brengen je maar zo ver naar de zogeheten "Regenboognatie". Of anders gesteld: binnen het systeem van meester veranderen betekent van uitbuiter veranderen. Dat is iets anders dan het systeem zelf, de uitbuiter, aanpakken. Internationaal financieel kapitalisme kent immers geen kleur en zolang links dat niet beseft, zal ze altijd de nuttige idioot binnen het systeem blijven.

Onderstaand dus maar eens een koekje van eigen deeg door de Canadese neocommunist Robert Bibeau. En als Zwart Afrika ooit wil opstaan, dan zal ze in de eerste plaats aan introspectie moeten doen alvorens het opkomende Chinese imperialisme (nogmaals: kapitalisme kent geen kleur dus zeg ik niet "Gele") de scepter overneemt. En als links zich wel in deze man zijn uitleg kan vinden, dan zal ook zij eerst eens goed naar zichzelf moeten kijken, want daar wordt de scepter al veel langer door het kapitalisme gezwaaid.

 


 

 

ROBERT BIBEAU   On dit de Nelson Mandela qu’il fut une icône de la lutte contre l’apartheid en Afrique du Sud.  Nelson Mandela fut surtout le héros de la bourgeoisie et le dernier des égarés de l’Arche de Noé des Non-alignés, une assemblée de 120 pays compromis avec un bloc impérialiste ou un autre, tantôt regroupés sous la direction de l’Iran, de Cuba, de l’Indonésie «soekarniste», de l’Inde «ghandiste», de l’Ex-Yougoslavie «titiste» ou de la Chine «maoïste».

Les média «mainstream» à la solde des riches pleurent le héros de la fin de l’Apartheid politique, mais l’Apartheid économique a-t-il été aboli au pays des Zoulous ? Réconciliation nationale et pardon Arc-en-ciel ont été mis à l’honneur par les «bobos» mais qu’en est-il des ouvriers sud-africains parqués dans des townships délabrés ?

Meer: les7duquebec.com

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter