Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Wednesday20 February 2019

Monday, 16 December 2013 17:16

PVDA leiding liegt over haar doelstellingen

Written by 

Wanneer Peter Mertens (de voorzitter van de PVDA) of een van de vele BV’s die lid of  sympathisant zijn van die partij weer eens op televisie komen, dan zou men hen vijf eurocent geven uit pure compassie.

Hun 'verontwaardiging' over de boze kapitalisten (die hun partij weliswaar TV, kranten, en weekbladen ter beschikking stellen en hen zo alle kansen geven om propaganda te maken) is te vergelijken met rijke kinderen die vastgesteld  hebben dat de -vooral gekleurde- werkmens niet mee mag likken aan de lolly van de consumptiemaatschappij. Dat op deze manier het 'vet' van de lolly van het eigen werkvolk wordt afgeroomd, daar zwijgen zij over. Daar komen kapitalisten en PVDA eigenaardig genoeg goed in overeen.

Om echter gebruik te kunnen maken van de 'mediakanalen' die in het bezit zijn van het grootkapitaal, moest de PVDA haar 'revolutionair' imago bijstellen. Dat was nodig uit 'tactische' overwegingen zoals Peter Mertens op een congres tegen ontevreden militanten heeft uitgelegd.

Mertens lag op dat ogenblik onder druk omdat militanten hem verweten een revisionist te zijn. Een hervormer van kapitalisme en niet een echte tegenstander van het systeem. Om de kritiek van deze militanten weg te nemen, bezwoer Mertens echter dat de doelstelling om een 'revolutionaire' strijd te voeren de strategie van de partij is en blijft.

Maar volgens Marx kan het proletariaat maar op één manier de macht van het kapitalisme breken: door met 'geweld' de staat te breken en hem zo te veroveren, Mertens heeft op die bewuste vergadering de 'geweldoptie' dus gehouden als legitieme marxistische doelstelling.

Alle 'zachte' - tactische - praat van Mertens ten spijt, dient deze tactiek dus om zijn partij naar die 'revolutie' te leiden.

Intussen focussen (opgepookt door marxisten van AFF en anderen, die posities hebben ingenomen in het staatsapparaat, zoals in het anti-racismecentrum) media en burgerlijke politici zich op een niet bestaand fenomeen, de neonazi, de racist van geboorte.

Als men die niet zo direct kan vinden -omdat ze niet bestaan- worden partijen zoals het VB, maar nu ook meer en meer (lees de blog van het AFF er op na) de N-VA tot cryptofascisten gebombardeerd.

Dat dient echter allemaal om een rookgordijn aan te leggen en op deze manier de eigen wil tot revolutionair geweld weg te stoppen.

Daarom is er nood aan een 'nationaal revolutionaire' tegenmacht, voor we volledig het zwijgen worden opgelegd door het samenwerkingsverband van corporatief kapitaal en hun natuurlijke bondgenoten, de 'revolutionairen' van het staatskapitalisme, de PVDA.

Zij organiseren zich, en wat doet u? Blijven meelopen met het 'parlementarisme'?

 

 

"De PVDA is een partij die zich baseert op het marxisme, maar wees gerust, in feite is Marx niet (meer) identiek aan “geweldadige revolutie” of “Diktatuur van het proletariaat”. De essentie van Marx is, volgens Dirk Van Duppen: Marx’ analyse van de wetmatigheden van het kapitalisme en over de klassenstrijd die een strijd is in alle mogelijke vormen om de kapitalisten te dwingen, tevreden te zijn met wat minder winst." Dirk Van Duppen in de Knack van 20 december 2006

En met deze woorden stelden Peter Mertens en Dirk van Duppen hun achterban 'gerust' tijdens de partij-analyse: het pseudomarxisme van Peter Mertens:

"Verkozenen winnen bij verkiezingen, dat is tactiek, revolutie blijft echter de strategie"

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter