Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Saturday23 February 2019

Sunday, 29 December 2013 13:52

Als zelfs een deel van de elite een N-SA-analyse maakt...

Written by 

 

"Het is in ieder geval niet de generatie politici die vandaag de lakens uitdeelt die een vernieuwend maatschappelijk model zal steunen, zoveel is duidelijk. Zij denken eerder conservatief, terwijl de echte inzet vandaag net een fundamentele breuk is met het oude systeem. Het probleem is dat deze politici net heel vertrouwd zijn met dat systeem, er vaak ook hun carrière op gebouwd hebben of er mee de architect van waren."

"Ik verwacht dat de kloof tussen enerzijds politici en anderzijds mensen en bedrijven die het anders willen op een gegeven moment zo diep zal worden dat we op een soort implosie van het systeem zullen afstevenen. Het hele systeem waarin we meedraaien, is zo onevenwichtig geworden dat fundamentele correcties niet meer te vermijden zijn."

"Ik geloof ook niet in pasklare politieke oplossingen: of het nu over het klimaat, groene energie, de vergrijzing of de financiële sector gaat: de oplossingen en correcties zullen van links én rechts moeten komen. Wat we de voorbije jaren hebben doorgemaakt, was in mijn ogen ook veel minder een crisis dan een eerste aanzet tot een duurzaamheidsrevolutie. Verandering gaat langzaam, maar wie dat niet vat, heeft het gemakshalve over een crisis."

"Het probleem is dat je altijd eerst de pijn moet doorstaan, en pas vijf jaar later de vruchten kan plukken. In politieke termen vertaald: na de daaropvolgende verkiezingen. Welke politicus krijg je zo ver, als hij weet dat hij of zij dan het eigen politieke doodvonnis tekent? We hebben dus nood aan politici die de kiezer het algemene en verstrekkende belang van bepaalde fundamentele hervormingen zeer goed uitgelegd krijgen en bovendien ook kunnen aantonen dat hiervoor een heel brede solidariteit vereist is."

"Om eerlijk te zijn: ik vrees dat ze geen antwoord zullen krijgen. Ik heb het al vaker aangekondigd: ik stem blanco volgend jaar, en daar is een goede reden voor. Ik zie, op Belgisch én Vlaams niveau, enkel mensen die het oude systeem in stand willen houden, een enorme verstarring op alle vlakken."

Bron: Geert Noels in De Standaard

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter