Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Thursday21 February 2019

Thursday, 09 January 2014 04:29

IMF en Europese Centrale Bank: erger dan de nazi's

Written by 

 

Arrestatie oppositieleider Griekenland

"Volgens  de progressieve (linkse) econoom Michel Bauwens - economisch adviseur van de  regering in Ecuador - is dat wat de Europese instellingen - vooral dan de ECB- samen met het Internationaal Monetair Fonds - in Griekenland hebben gedaan veel schadelijker dan wat de nazi's daar ooit hebben aangericht"

 

Volgens ons is dat logisch, de EU werkt zoals een communistische superstaat, die bovendien wordt geleid door Angela Merkel, opgeleid en opgevoed in de Stalinistische DDR-doctrine.

En dat het communisme -zonder het nazisme op enige manier te vergoeilijken- veel rücksichtloser omgaat met het volk dan enige andere ideologie, dat is toch overduidelijk bewezen? De slachtoffers in het verleden en heden in communistische landen -zie Korea- spreken voor zich, ook het organiseren van hongersnood is een beproefde tactiek, waar veel Grieken vandaag alleen aan ontsnappen door voedselbedeling door nationale krachten.

Een methode die de EU_sovjet dus graag overneemt in landen die moeten besparen, zo blijkt.

Als eurokritische partijen zich vandaag sterk maken dat ze kritisch staan tegenover een dergelijk systeem, dan is dat maar zwak anti-gereutel. Lijkt helemaal niet op een stevige verzetsbeweging. Gezien de ernst van het EU-regime is er echter nood aan een sterke beweging met uitgesproken meningen over het ontbinden van de unie.

Zou men binnen het VB echt een woord menen van wat men over de EU zegt? Wanneer zijn die zo fundamenteel van mening veranderd?

Wellicht na een kwade droom dat men nog maar 10% van de stemmen meer zou halen bij de verkiezingen in mei van dit jaar...

Dat er dringend een nieuwe verhaallijn moest gevonden om het tij te keren, dat was duidelijk, maar wat te doen? Vermits Marine Le Pen (en de Franse elite) echter zo ongelukkig zijn met de Duitse dominantie binnen de unie, en daarom meer macht voor Frankrijk opeist, leek een alliantie  met haar wel een slimme zet. 

Maar terwijl het Vlaams Belang het een slimme zet vindt om  hun kruiwagentje aan dat van het FN te hangen, is het nog maar de vraag of het ook een slimme zet is voor ons land. Want als Marine Le Pen  de Franse positie binnen de EU zal hebben hersteld, zal men nog weinig vernemen van een anti-EU standpunt van Frankrijk.

Waarom een Vlaamsnationale partij zich dan op sleeptouw laat nemen door een partij die totaal andere -geopolitieke- doelstellingen nastreeft dan de eigen -regionalistische- partij, is een raadsel.

Dit is niet een ideologische zet, dit is louter een strategie voor een verkiezingscampagne. Politiek van het zevende knoopsgat.

De belangen van de Franse elite ligt binnen een versterkte machtpositie binnen de EU, die van ons land helemaal niet, die ligt in de vorming van een Delta-unie.

En Frankrijk zal daar nooit in meegaan, ze zullen nooit zomaar een nieuwe regionale machtsblok aanvaarden. Misschien dat ze een Vlaamse provincie wel dulden, een provincie die zich dan een staat waant.

In ruil tempert men het verzet tegen de unie tot het geven van kritiek.

Dat is ook wat links doet, ook zij zijn kritisch over de unie, maar zijn, net als de regionalisten, niet anti-EU. Wat baat het louter kritisch te staan tegen een monsterstaat in wording, het monster zal daardoor niet van karakter veranderen.

Een dictatuur zoals die van de EU kan men maar verslaan als men ze volledig verwerpt en tegenwerkt, niet wanneer je binnen de contouren van hun staatsmodel met hen collaboreert. Door bijvoorbeeld in een parlement hand- en spandiensten te leveren aan dit sovjetsysteem.

Iedereen die de geschiedenis kent weet toch dat sovjetparlementen alleen dienen om de opperste sovjet een legitieme basis te geven. Dan spreekt de partij in naam van het volk.

En in de EU-sovjet zijn dat de EU-bureaucraten. Dit zijn de leden van een nieuw soort partij, die van het Europese grootindustrieel en bankenkapitaal.

Mocht Solidarnosc in Polen hebben samengewerkt met het regime, ze zouden vandaag nog onder de knoet van het communisme leven. Waarom de Polen - en de Oekraïners - vandaag zo gek zijn op de EU, dat is toch maar een raadsel.

Of neen, het is geen groot raadsel, de elite in die landen werd en wordt gekocht met miljarden aan subsidies.

Ze hebben blijkbaar nog niet door dat de USSR dood is, maar de EUSSR springlevend.

De opstelling van de eurokritische partijen berust dus vandaag op verkiezingsstrategie, fundamenteel willen ze geen breuk met de EU-elite, ze willen er deel van uitmaken.

Of, in het geval van Frankrijk, de unie dwingen meer macht aan hun land te geven.

Aan de elite van het land, welteverstaan.

En dat allemaal op een kritische manier, dat spreekt, de kiezer moet immers de indruk krijgen dat men anti-EU establishment is. Dat lever geld op, maar verlost het volk niet van de dictatuur.

Daarvoor zijn andere krachten nodig, echte nationalistische.

Die verkiezingsstrategie niet verwarren met ideologie.

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter