Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Wednesday20 February 2019

Thursday, 13 February 2014 07:40

EU-propaganda, letterlijk zelfs

Written by  Theo van Boom

Er wordt wel eens door ons doemdenkers en cynici met het woord "EU-propaganda" gezwaaid, maar bestaat dat wel? Nu er weer Europese verkiezingen aankomen, wordt dit meer een omschrijving en minder een betichting.

The Daily Telegraph heeft uit interne documenten kunnen afleiden dat zo'n 1,7 miljoen pond (2 miljoen euro) aan internetsoldaten zal worden uitgegeven. Die moeten discussies op sociale media en elders meer pro-EU sturen. Kwalitatieve media analyse noemen ze dat. Met dit budget zullen EU-medewerkers getraind worden voor het blijde nieuws te verspreiden.

Propaganda gericht tegen haar eigen halfrond, want eurocritici en hun achterban worden hierdoor uiteidelijk vogelvrij verklaard. Tegen de Europese

Maar dat is nog niet alles. Er wordt een dikke honderd miljoen euro (!) neergeteld voor twee pro-EU musea en de bestaande budgetten voor pro-EU seminaries en "audiovisuele communicatie" worden verhoogd.

Tenslotte wordt het EU-kanaal in stand gehouden, omdat ze zo'n 5% in jaarlijkse besparingen hebben gevonden. Dit ondanks een meerderheid stemmen om dit kanaal uit de lucht te halen in 2012. Hebben wij dan een EU-kanaal, hoor ik u zeggen? Nee, niet Sky Europe, dat is nog een ander verhaal, het betreft een internetkanaal met maar liefst 1,300 kijkers per dag. Ter vergelijking: de EU telt zo'n 9.000 werknemers die op zijn minst zelf naar hun eigen feuilleton zouden moeten kijken. Voor de geïnteresseerden, het beestje heet EuroParlTV.

Ter herinnering: de publieke zenders in Griekenland zijn de afgelopen jaren een paar keer zwart gegaan vanwege geldgebrek.

Besparingen, iemand?

Klap op de vuurpijl: toen ik een plaatje voor bij dit stukje googelde, kwam ik op bovenstaand uit. Dit. Heeft. Bestaan.

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter