Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Thursday21 February 2019

Monday, 03 March 2014 10:21

Was Servië bombarderen om NAVO-vazalstaat Kosovo te creëren geen schending van soevereiniteit?

Written by 

  

Amper vijftien jaar geleden bombardeerden de Amerikanen samen met de NAVO de Servische posities in de enclave Kosovo. Ook werden bombardementen uitgevoerd op de rest van Servië om zo de leiders van dat land te dwingen de ‘soevereiniteit van het Servisch grondgebied op te geven en over te dragen aan een pro-Europees (NAVO-)regime van moslimterroristen. De bombardementen duurden 80 dagen en hebben duizenden doden bij het Servische leger en de politie gekost, naast 2000 burgerslachtoffers.

Volgens de toenmalige leiders van Servië was het de bedoeling van de Europese landen (en de NAVO) om in Kosovo een basis te creëren van waaruit men Oost-Europa en Rusland in bedwang kon houden. Ook de Krim en de Zwarte Zee-vloot van de Russen daar dienden daaronder te verstaan. Een stille oorlog op vreemd grondgebied en gevoerd door ‘democratische’ leiders, dat is wat toen is gebeurd.

En nog altijd is de bezetting van dit gebied aan de gang. In Kosovo is de op een na grootste legerbasis (de andere is de VS) van de Amerikanen gevestigd. Kosovo is maar leefbaar als ‘onafhankelijke’ staat door een militaire bezetting van NAVO en VS-troepen. De Servische ‘soevereiniteit' werd door deze machten toegezegd, wat niet heeft belet dat de EU (onder meer) Kosovo als onafhankelijke staat heeft erkend. Waar is dan nu het ‘morele’ recht van de NAVO en de VS wanneer ze Poetin aanvallen? En wie bedreigt dan de Europese vrede?

De NAVO en de EU hebben samen met de VS jaren terug deze spiraal van geweld (en een mogelijke oorlog in de Krim) gelegd met hun inmenging in de regio. Dat zal mogelijk leiden tot de splitsing van Oekraïne, en dat is voor de EU en de NAVO dik in orde. Zij zullen het Oekraïense volk niet helpen de eenheid van hun land te bevechten, maar willen alleen een stuk van dat land om zo Rusland beter te kunnen omsingelen en hun eigen economische belangen uit te breiden. Wat een domme strategie, wanneer men beseft dat Rusland niet onze vijand is, maar net China een levensgroot gevaar voor Europa betekent op termijn.

En wie zal dan als buffer dienen? Een verzwakt Rusland?

------------------------------------------------------------------------------------


‘Rusland bedreigt Europese vrede’

Rusland bedreigt de Europese vrede met zijn militaire actie in Oekraïne en moet onmiddellijk stoppen met de spanning te laten escaleren. Dat zei de NAVO-secretaris-generaal Anders Fogh Rasmussen voor een spoedbijeenkomst over Oekraïne.
 

‘Ik heb de NAVO vandaag bijeen geroepen om wat er gebeurt in Oekraïne’, zei Rasmussen. ‘En omwille van president Poetins bedreigen tegenover deze soevereine staat. Wat Rusland nu doet, overtreedt de principes van het VN-charter. Het bedreigt vrede en veiligheid in Europa. Hij riep Rusland op om de spanning te doen afnemen.

Poetin heeft van het Russische parlement groen licht gekregen om het Russische leger in de Krim in te zetten, om daar de Russische minderheid te beschermen. Dat wakkert de onrust echter nog meer aan. Rasmussen riep alle partijen op ‘om alles te doen om uit deze gevaarlijke situatie weg te komen (...) In het bijzonder roep ik Rusland op om de spanningen weg te nemen’.

Bron: De Standaard

 

 

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter