Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Wednesday16 January 2019

Saturday, 28 June 2014 11:18

Immigratie brengt geen meerwaarde, het is een ondraagelijke kost voor het volk

Written by 

 

De welvaartskloof tussen autochtone Belgen en nieuwkomers van buiten de EU - 1,5 miljoen mensen - is een Grand Canyon. Geen enkel West-Europees land doet het slechter. Onderzoek van econoom Vincent Corluy (UAntwerpen) toont voor het eerst het volledige plaatje. "Er is geen langetermijnvisie om dit probleem aan te pakken."

Bijdrages liggen veel lager
Door hun kansarmoede is het verschil in wat een gemiddelde niet-Westerse migrant bijdraagt ten opzichte van een autochtoon aanzienlijk. De gemiddelde netto bijdrage van migranten - via belastingen, sociale bijdragen en werkgeversbijdragen, met aftrek van uitkeringen - bedraagt 300 euro per jaar. Die van de gemiddelde autochtoon 2.800 euro (...)

"Die bijdrage van de gemiddelde migrant blijft boven nul omdat het gaat om een erg jonge bevolking, die ondervertegenwoordigd is in de pensioenen. En dat is de grootste slokop van de sociale zekerheid", zegt Corluy(...)

Bron: De Morgen

Welk reslutaat dit zal geven wanneer ( zo rond 2035-2040 ) veel  van deze mensen de pensioenleeftijd zullen hebben bereikt is nu al bekend, dan craschen de pensioenen volledig.En dit is niet alleen een probleem van de huidige senioren , maar ook van de veertigers van vandaag (nvdr)

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter