Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Wednesday16 January 2019

Wednesday, 21 January 2015 08:44

Organiseer een 'echte' volksbeweging

Written by 

 

Organiseer een echte volksbeweging

Wim Van Rooy is de nieuwe woordvoeder van het Vlaamse PEGIDA-  op zich al een raar fenomeen -hoe kan een spontane volksbeweging- zo ,uit het niets- een woordvoerder uit de mouw toveren? Daar is niet veel volks aan, laat staan iets spontaans. Lijkt meer op een in elkaar gestoken komedie. Zeker omdat men een woordvoeder zocht ,die niet politiek-tenminste niet  partijpolitiek - actief is, of is geweest . Dat dit bij Wim Van Rooy  niet het geval is ,dat zal toch wel voor iedereen duidelijk zijn. (trouwens waarom is de initiatiefnemer van de facebookpagina, die oproept voor de manifestatie maandag –dan niet de woordvoeder van het gebeuren? Is het koudwatervrees of erger. Niet je verantwoordelijkheid durven te nemen voor de eigen oproep tot actie. Ja ,schrijven op een blog is niet hetzelfde als voor een actie alle verantwoordelijkheid dragen, en bij mislukking uitgelachen en verketterd worden.

En welke directe gevolgen -het voor de vorming van een volksbeweging heeft- dat een extremistisch zionist als Wim Van Rooy tot woordvoeder wordt gebombardeerd, dat wordt al meteen duidelijk in een interview- dat de woordvoerder aan het links-liberale internettijdschrift Apache.be. deed.

Daar presteert , de door niemand aangestelde woordvoerder het, om een strijd tegen de terreur van islamisten om te vormen  tot, houdt u vast-een  antifascistische strijd. Volgens hem doet hij dat, omdat hij in het islamisme de donkere gedaante van Adolf ziet, en er dus een fascistische revolutie in Europa dreigt. Ik geloof dat mijnheer teveel naar de synagoge is geweest ( die trouwens allemaal worden bewaakt door para- commando’s, terwijl geen enkel kerk in ons land bescherming krijgt) en daar teveel naar extreme rabbijnen is gaan luisteren, zoals ook zijn mentor Filip (Karel Martel) Dewinter van het VB veelvuldig placht te doen. In die kringen is elke politieke of  culturele ontwikkeling, die de belangen van Israël schenden, een gevolg van het opkomend fascisme. De woordvoeder van de Vlaamse PEGIDA zal nog een hele klus hebben, dit wanneer hij wil gaan demonsteren, want ook Hart boven Hard wil op hetzelfde ogenblijk als de volksbeweging dat doet op straat komen… ook tegen het opkomende fascisme. Waarom ze niet meteen samendoen, allebei antifascisten zijnde? 

De islam is niet te vergelijken met het fascisme, al moet ik toegeven dat ikzelf ,met citaten en voorbeelden, ook al wel al eens die toer ben opgegaan, een vergelijking te maken van die aard, maar dat doe ik om links daarmee voor het blok te zetten, als cynische en sarcastische methode, om daarmee hun eigen zever aan de kaak te stellen. En let wel: ik heb –net als het N-SA- niets met fascisme of nationaalsocialisme vandoen, het laat ons koud, die retrograde analyses. Maar dat u de uitleg in deze volgt, van een kwibus als Abou Jahjah-die beweert dat de Syriëstrijders het equivalent van allochtone neonazi skinheads zijn , mijn beste mijnheer, hebt u ze nog alle vijf op een rij. Dat u de uitleg van een extreemlinkse klaploper uit Libanon in zijn wanen volgt. Wat trekt u daarbij zo aan, het extreemlinkse gedachtengoed van Jahjah, zijn vermeend antifascisme misschien, waardoor u in hetzelfde bedje ziek bent als die klojo. Nu moet u hem nog bekeren tot het zionisme ( en voor een postje en een job doet Jahjah alles, hij schrijft nu al voor De Standaard, en die zijn koosjer)

En waarom vergelijkt u de islamterreur niet met communisme , Leninisme of Stalinisme mijnheer Van Rooy. Want de parallellen met deze ideologie zijn veel duidelijker, en de islam in ons land, is dat geen mechanisme om de welvaart te transfereren van het eigen volk naar het ingevoerde volk, zo een aanslag plegend op het bezit van onze mensen. Is het niet een nationaliseren van de middelen van de staat en bevolking om een utopie te verwezenlijken, de utopie van de onderdrukte klassen van vreemdelingen. Is dat niet een eerder Marxistisch doel, in plaats van een fascistisch zoals u beweerd. En ook deze ideologie is zwanger van geweld, communisten hebben in naam van Marx en Lenin miljoenen mensen uitgemoord om hun doel te bereiken, bent u dat vergeten mijnheer de woordvoerder. En is de islam niet door Mohammed ontwikkelt als een herverdelend mechanisme dat de vrije markt van die tijd bestreed. Nochtans werd dat gisteren op het VRT nieuws ,door een vrouwelijke prof islamisme en godsdienst beweerd. Dus mijn redenering is niet zo ver gezocht, maar meer accuraat dan u uitleg over islamitisch fascisme . En waarom denkt u dat ‘alle’ linkse partijen de islam-immigranten aan hun borst drukken , omdat ze in hen een links-revolutionaire macht en kracht zien, daarom.

 

Als voormalig extreemlinkse activist moet u, mijnheer van Rooy toch weten ,dat fascisme iets totaal anders is dan islamterrorisme, dat de terreur van islamisten  het gevolg is van verschillende fenomenen, waaronder de geopolitieke verschuivingen in het Midden Oosten en de dekolonisatie ( en van de rekolonisatie ,onder andere van Palestijnse gebieden, maar ook aan de hernieuwde invloed van Frankrijk in het gebied ) aan de oorsprong liggen van dat terrorisme. Dat de steun -die Israël aanhangers zoals u mijnheer Van Rooy en Dewinter van het VB geven aan de anti-Assad  coalitie –ook al bewijst Dewinter soms lippendienst aan het Baath regime, dit om een bepaald deel van zijn achterban koest te houden- om zo ook van alle walletjes te kunnen eten ,beroepspoliticus zijnde- veel meer het islamterrorisme aanvuurt dan tempert. Gisteren nog, werd een Iraanse generaal door een Israëlisch  raketaanval vermoord. Iran, dat strijd tegen ISIS en hun buitenlandse huurlingen. Wie zijn dan de bestrijders van het terrorisme, niet Israël , wel Iran, nochtans ook islamieten. Dat de joden daardoor ISIS helpen ,en ze zo objectieve bondgenoten van het crapuul dat daar vanuit Europa meevecht zijn. Als je dan al een fascistische staat in opkomst ziet mijnheer van Rooy, kijk dan eens naar Israël. En als u de islam (als geheel)  als een fascistische ideologie ziet, wat denkt u dan van de Jehova getuigen, die zijn zo strak in het volgen van de bijbel dat ze hun kinderen laten creperen door ze inentingen te weigeren. Misschien moet u daar ook een comité tegen opzetten, want het fascisme is overal om ons, volgens u redenering dan toch.

 

"En de tweede (en voornaamste reden) waarom we hier, bij ons, islamterrorisme hebben ,is te wijten aan het kapitalistisch systeem van massa-immigratie . Zonder massa immigratie geen islam in ons land, of wordt dat zeker herleid tot en marginaal verschijnsel van bekeerlingen"

 

En denk niet mijnheer van Rooy dat u de elite –of links- zal meekrijgen, doordat u er een antifascistische kruistocht van probeert te maken. Dan hebt u echt de aard van het systeem niet door, de elite zal niet aan de kant van het volk gaan staan, hen komt de angst en de dreiging goed uit, met militairen op de straat kan je ook sociale onrust in toom houden, of nationalistische bewegingen van de straat houden. En zolang men zoete broodjes bakt met de Saoedi-Arabische Wahabieten en andere moslimdictaturen, denkt u toch echt niet dat de elite de islam in dit land een strobreed in de weg zal leggen. Bent u echt zo naïef? Of liggen uw belangen ergens anders.  Ik kreeg vandaag een brief van een katholieke school in handen, waar de ouders op de hoogte worden gebracht ,dat hun kinderen naar een Turkse moskee ,warenhuis en pita- bar op uitstap gaan, om zo de islam beter te leren kennen, het katholiek ( gesubsidieerd door de staat) onderwijs.

Om het terugdringen van immigratie en dus ook van de islam in ons land te bewerkstellingen hebben we een nationale revolutie nodig, mijnheer van Rooy, die de bestaande elite verwijdert, en die een nieuwe volks- nationale elite naar voor brengt. In het begin had het VB die ambitie, maar die ambitie werd ingeruild voor mandaten in het bestaande systeem .En de beloning door het regime( omdat men zich heeft geconfirmeerd aan het systeem) die loopt op zijn einde, die is overgedragen naar andere Vlaams- nationalisten. Zij verzorgen nu de Belgische elite, en krijgen daar veel (partij) geld voor. De enige kans dat een deel van de elite zich naar het eigen volk wendt voor hulp ,dat zal zijn wanneer er een deel van hen door zal krijgen dat de vreemde elite (die overal in opkomst is in ons land) samen met extreemlinks en de progressieve burgerij, de macht en de bezittingen van hen wil overnemen. Want vandaag stellen moslimterroristen  enkel eisen die van geopolitiek belang zijn ( terugtrekking uit Irak, steun tegen ASSAD) maar de tijd is niet meer veraf dat ze ook economische en politieke eisen zullen stellen die betrekking hebben op ons land, daarmee hun achterban proberen te vergroten en de coalitie met links verstevigen. Dat is de dag dat er ook bij een deel van de nationale elite een belletje zal gaan rinkelen, dan kan er mogelijks een coalitie van nationale krachten worden gesmeed die tegenwerking kan bieden. Want ik bent het wel volledig met u eens dat (zoals u in het interview met Apache hebt gezegd) de zaak niet meer zo maar te redden valt, dat het te ver is gegaan met de instroom van vreemdelingen . Dit is een revolutionaire tijd, en in een revolutie wint alleen hij die sterk en vastberaden is- en concrete doelen stelt.

Maar of u daar zin in heeft, dit te doen ,samen met de heren die het Vlaamse volk de keuze laten tussen Saskia of Sharia ( nieuwe campagne van het VB) durf ik echt te betwijfelen. Met kinderpraat is nog nooit een sociale of culturele omwenteling ingezet. Laat staan een contrarevolutie tot een goed einde gebracht.Want u zegt- in het interview met Apache- dat u zich zal schikken naar de grillen van mijnheer De Wever en zal afwachten of het dreigingsniveau naar omlaag gaat.Voor iemand die zegt dat hij een dappere antifascistische strijder is , is dat maar lauwe soep. Beter zou zijn een solidaristisch nationalist te zijn, wij komen op straat als we het beloofd hebben, ook al steunt ons niemand. Wij hebben nooit een risicoanalyse gemaakt, zelf niet toen we duizenden roden het hoofd moesten bieden op de grote markt in Antwerpen, enkele jaren terug op 1 mei.Iedereen deed er smalend over ( de gebruikelijke coalitie van links en Vlaams-nationalistisch rechts nog het meest ) maar wij hoefden niet de kat uit de boom te kijken ,of we ons kwetsbaar opstelden of niet, wij deden ons ding.

 Ik hoop dat u, mijnheer Van Rooy evenwel dezelfde moed vindt maandag, en ik hoop voor de volksbeweging dat ze zich –democratisch-organiseert ,zodat het geen Spin-off van het Belang wordt. Want dat is niet in de geest van het Duitse PEGIDA ,en niet in het belang van de strijd tegen immigratie en terreur. Dat is enkel in het belang van de betaalde partijpolitiek, en wat we daarvan mogen verwachten ,dat weten we allemaal, niets, absoluut niets.

 

P.S : Intussen, enkele uren na het verschijnen van dit artikel, kennen we het antwoord op mijn vraag, of u de moed heeft om door te zetten, niet dus.

Woordvoerder , (woordvoerder van wat en wie eigenlijk ) Wim Van Rooy zegt –na de beslissing van Bart De Wever om geen toestemming te geven voor een manifestatie- dat hij geloofd in de rechtstaat en zich schikt naar het verbod. Welke rechtstaat bedoeld u mijnheer Van Rooy? De staat die het volk belet om in vrijheid te spreken door dwangwetten te hanteren, de staat ( o ironie, de Belgische staat ,die jullie zo verafschuwen -en die nu wordt beheerd door Vlaams nationalisten ) die u belet om vreedzaam te manifesteren. Bedoelt u die staat mijnheer!

En mag ik zo vrij zijn te vragen ,waarom jullie dan niet een samenkomst in een privé-lokaal houden, kunnen jullie de ‘volksbeweging’ tenminste beginnen organiseren, het lijkt nu wel op Kafka. Van het ene nulpunt naar het andere.

 

 

 

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter