Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Thursday21 February 2019

Wednesday, 25 March 2015 16:29

Dewinter op bezoek bij Assad: een late bekering?

Written by 

"Het Vlaams Belang is een koele minnaar van een militaire actie tegen IS in Irak". Dat zei Filip Dewinter tijdens het debat in de Belgische Kamer van Volksvertegenwoordigers over een "deelname Belgische strijdkrachten militaire actie tegen IS in Irak" (cf. Tussenkomst Filip Dewinter, Filip Dewinter, 19 september 2014). Vandaag heft de marionet van Israël en Amerika Dewinter een ander toontje aan, want hij is bij de Syrische president Assad op bezoek geweest.

Dewinter is niet plots een aanhanger van de Baath-partij geworden (hij was destijds een fervente voorstander van de inval in Irak en de vernietiging van de Baath-partij aldaar). Dewinter steunde ten tijde van de inval in Irak met affiches en spandoeken de Amerikaanse president Bush ("Bush heeft gelijk" stond er). Dewinters Israëlische bazen zouden bovendien niet graag hebben dat hij aanhanger wordt van de Syrische Baath-partij vanwege Assads steun aan de Palestijnen. Ook staat Dewinter niet plots voor een anti-imperialistische politieke visie. Neen, Dewinter heeft gewoon zijn kazak naar de wensen van zijn sponsors gedraaid. Een oude vos behoudt zijn streken, en zeker in het geval van een beroepspoliticus geldt deze wijze spreuk.

Obama, de Amerikanen, de Israëli’s, maar ook Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk beseffen dat hun oorspronkelijke inmenging - en steun - aan terroristen zoals IS in Syrië zich nu tegen hen keert. De terroristen zijn immers al een tijd geleden voor zichzelf beginnen te werken met de oprichting van een kalifaat. Aldus knappen ze niet langer de vuile klussen voor het buitenland op, zoals dat ook in Afghanistan met Al Qaeda en de Taliban het geval was (en is). En nu de terroristen een binnenlandse dreiging zijn geworden voor degenen die Assad en het Baath-regime ten val hadden willen brengen, is Assad niet meer de duivel van weleer, maar volgens Dewinter gewoon de betere keuze als je moet kiezen tussen pest en cholera (cf. "We moeten kiezen tussen pest en cholera", Ter Zake, 24 maart 2015). Europa (en dan vooral Frankrijk vanwege oude imperialistische belangen in Syrië) en de NAVO (met de VS als gangmaker) hebben zich gemengd in een godsdienstoorlog die de islamitische landen vandaag treft. De aan de gang zijnde godsdienstoorlog leek voor het kapitalisme dat zijn imperialistische belangen in de regio wil behouden - of in het geval van Frankrijk: herstellen - een gedroomde kans. In vroegere tijden kon men deze ambities waarmaken door troepen naar het te veroveren gebied te sturen, maar nu is er een serieus obstakel voor imperialistische ambities in landen die de islam aanhangen, met name de massale aanwezigheid van islamieten in de imperialistische landen zelf. Een massale vijfde colonne die de veiligheid van de machtselite daar bedreigt.

Voor Israël dreigt een nog groter gevaar: het kalifaat zou wel eens de zionistische staat in zijn voortbestaan kunnen bedreigen. Het is dus niet verwonderlijk dat iemand als Dewinter nu plots oproept om Assad te steunen in de strijd tegen IS. Het kalifaat is namelijk een grotere bedreiging voor Israël dan het regime van Assad ooit is geweest. Als men oppervlakkig kijkt, dan zou men kunnen stellen dat Dewinter het FN van Le Pen nabootst en dat zijn (huidige) steun aan Assad dus niks met zijn onderhorigheid aan Israël te maken heeft. Dat klopt echter niet. Le Pen heeft altijd het Baath-regime verdedigd (sociaal-nationalisme). Dewinter heeft daarentegen zoals gezegd de vernietiging van de Baath-partij in Irak toegejuicht en weigert - tot op vandaag - het te verdedigen in Syrië. Voor hem is sociaal-nationalisme een ziekte, aangezien hij het gelijkstelt met de pest of - nog erger - neonazisme, de nieuwe (ingebeelde) vijanden van het VB en gekken als Van Rooy en co.

Het is nog maar de vraag of de steun van Dewinter aan Assad wel een goede zaak is voor Damascus. Ik kan mij voorstellen dat soennieten (Assad is een sjiitische alawiet) gretig gebruik zullen maken van de anti-islamitische uitspraken die het Vlaams Belang en Dewinter in het verleden hebben gedaan (en vandaag nog steeds doen). Dat kan alleen maar koren op de molen van soennitische terroristen zijn. Men kan van Assad begrijpen dat hij elke hulp verwelkomt, maar of een anti-islamactivist en pro-zionist een hulp dan wel een vergiftigd geschenk is, zal de toekomst moeten uitwijzen. In elk geval heeft Dewinter zijn moment goed gekozen, want Amerika en Europa willen interveniëren in het Syrische conflict. Het dreigt immers over te slaan naar hun eigen landen, maar ook naar hun bondgenoten in de Arabische wereld (zoals Saudi-Arabië). Daarom duikt een opportunist als Dewinter daar op. Vooraf nam hij nooit het risico om, zoals N-SA of NATION, de zaak van Assad te bepleiten. Wij doen dat al jaren. Als ik mij goed herinner werden we daarvoor door VB-aanhangers voor moslimvrienden versleten. Nu de joden en de Amerikanen Assad nodig hebben om IS te verslaan zingt Dewinter een ander toontje. Dat hij daarbij Assad (nu) een "groot man" noemt (wat wij al lang wisten) is dan ook een typische manier van slijmen waar het VB (en vooral Dewinter) al jaren in grossiert.

Verder is het toch merkwaardig dat een partij als het Vlaams Belang, dat zich van Vlaams-nationalistische partij heeft omgevormd tot een anti-islampartij en -beweging (zie Pegida), zich nu richt tot een land en een leider die islamitisch zijn. Is de Koran dan niet langer "de bron van alle kwaad" en "een licence to kill", zoals Dewinter in de Kamer van Volksverlakkers heeft beweerd (cf. "Dewinter noemt Koran in Kamer 'bron van alle kwaad'", Het Laatste Nieuws, 22 januari 2015)? Want ook voor sjiieten is de Koran een heilig boek. Dewinter en zijn partij zijn altijd al vlotjes omgesprongen met waar zij voor staan. Anti-Belgisch, maar wel zetelen in het Belgisch parlement. Euro-sceptisch, maar wel zetelen in het Europees Parlement. Anti-immigratie, maar wel voor "geassimileerde" immigranten. Sociaal, maar in de praktijk liberaal. De lijst is eindeloos.

En nu dus pro-Assad, omdat het zijn joodse en Amerikaanse vrienden goed uitkomt. Of Assad daar goed mee zal varen, dat is een ander paar mouwen. Hopelijk is die zo slim dat hij zijn oude bondgenootschappen met de Russen en Chinezen er niet voor opzegt. Want eerlijk gezegd, de hulp van het Westen lijkt mij toch meer op een rattenval. Zodra IS verslagen is, zal het lot van Assad zeer onduidelijk zijn. Ook Saddam Hoesein van Irak en Kadhafi van Libië waren ooit goeie vrienden van de VS. Saddam heeft zelfs een zevenjarige oorlog met de vijanden van Amerika in Iran uitgevochten. Hun dank? De strop. Ze hebben hem laten afmaken als een hond.

Zionisten en Amerikanen durven immers nogal eens de boel te belazeren. Hun boodschappenjongens, zoals Dewinter, die zijn specialist in het belazeren van anderen. Als je die bende als vriend hebt, dan heb je geen vijanden meer nodig.

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter