Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Tuesday22 January 2019

Thursday, 03 September 2015 17:43

600.000 werklozen maar volgens de gieren van UNIZO is er "krapte" op de arbeidsmarkt

Written by 

Volgens de bazen van Bart De Wever: (“Voka is mijn echte baas, als Voka niet tevreden is, ben ik niet tevreden” – De Standaard, 14 augustus 2010) hebben we in dit land een probleem van te weinig arbeidskrachten. En omdat in onze ogen VOKA en UNIZO uit hetzelfde soort mensen (en belangen) bestaan, maken we geen onderscheid tussen beide en beschouwen we ze allebei als de “bazen” van De Wever.

Nochtans zijn er elke dag meer dan 600.000 mensen werkloos in dit land en daarbovenop nog eens 120.000 mensen werkzaam in de sector van de dienstencheques (een staatsinitiatief om de massa werklozen bezig te houden op kosten van de belastingbetaler). Onproductief werkvolk genoeg, zou men dan denken. Karel Van Eetvelt, diensthoofd van de bazenclub Unizo, schijnt echter het bestaan niet te weten van dit massale werklozenleger in eigen land. Integendeel zelfs, hij beweert dat er een tekort aan arbeidskrachten in dit land is. Daarom doet hij nu het voorstel om asielzoekers direct na hun asielaanvraag tewerk te stellen. Dat de corrupte sociaaldemocraten van de SP.a reeds een wetsvoorstel klaarliggen hebben om de “wachttijd” voor asielzoekers (wachttijd om op de arbeidsmarkt het “eigen” salariaat te gaan beconcurreren) in te korten van zes naar drie maanden, dat gaat de voorzitter van ondernemersclub UNIZO niet ver genoeg. Hoezeer de socialisten daarmee ook tegemoet willen komen aan de eisen van de werkgevers. Blijkbaar zijn ook bij de socialistische partij de kapitalistische bazen de baas, net zoals ze dat zijn bij De Wever en diens N-VA. En wij zwijgen dan nog over de Jan Penrissen van deze wereld , die in ruil voor spijs en drank op recepties en feesten de lof van de (haven)bazen gaan zingen. Dat soort bevolkt alle partijen. Vroeger noemde men dat tafelschuimers, nu noemen die zichzelf “volksvertegenwoordiger”.

De multiculturalistische bazenclubs zijn eigenlijk niets anders dan neokoloniale uitbuiters. Vroeger waren ze er voorstander van om in de Derde Wereld “negers” gaan te uitbuiten, nu voeren ze diezelfde mensen in. Zelfde praktijk, andere methode, alleen vervuilender, meer belastend voor eigen land en volk. Maar des te winstgevender voor het kapitaal. De grijns op de smoelen van de patroons, wanneer ze over de “tewerkstelling van vreemdelingen” spreken, spreekt toch boekdelen? Ze kwijlen van de hebzucht en van de winst die ze denken te kunnen realiseren met de handel in asielzoekers. De grootste mensenhandelaars zijn dan ook in die kringen te vinden (ze laten uiteraard criminelen het vuile werk opknappen). Uiteindelijk zijn de bazen evenwel de “echte” poenpakkers in dit verhaal, vergis u niet. Mensenhandel is big business, kan ik u verzekeren. Op een dag zullen ze het opnemen om het BNP te berekenen, zoals in sommige landen ook al met drugshandel en prostitutie het geval is. Weg staatsschuld, we maken weer winst! Zodoende wil het patronaat een forse slag slaan uit de vele duizenden vluchtelingen die ons land vandaag overspoelen, en daarbij zullen ze alle hulp krijgen van de politieke elite. Ik weet niet waarom links huilt dat er niet genoeg gedaan wordt voor asielzoekers. De bazen en het kapitaal, allen slaan ze de handen in elkaar, om zo vlug als mogelijk deze vreemdelingenmassa’s in te lijven (“integreren” noemen die klojo’s dat in versluierde taal) net alsof je een “kanker” in je lichaam zou kunnen “integreren” zonder daarbij gevaar te lopen dat je er vroeg of laat aan zal creperen (wat ons volk zal overkomen als er niets verandert).

De waarheid is dus ietsje minder progressief, ook iets minder multicultureel dan wat UNIZO en VOKA laten uitschijnen. De zorg om vreemdelingen vindt zijn oorsprong in pure winsthonger: de hebzucht van het patronaat. Kijk nu bijvoorbeeld maar naar de praktijken van winkelketen ACTION (die kandidaat-werknemers twee weken gratis en voor niks laat werken vooraleer ze al dan niet worden aangenomen) om te weten tot welke vormen van slavenarbeid het patronaat in staat is. Als het zoiets echter ook met asielzoekers kan gaan doen, dan is de winst enorm. Kassa, kassa … De slavenmassa is immers eindeloos. We spreken dan niet eens over de 90.000 bouwvakkers die vandaag uit lageloonlanden hier zijn “gedetacheerd” (mooi woord voor vrijwillig gedeporteerd) of de tienduizenden vrachtwagenchauffeurs die tegen dumpinglonen onze autowegen onveilig maken, allemaal jobs die ons eigen salariaat ontstolen zijn. En de vakbonden spelen het spel van de verloren onschuld; zij moeten hun eigen leden verdedigen, maar zijn tevens voorstander van buitenlandse tewerkstelling. Sinds we niet meer over “nationale”, maar over “Europese” vakbonden in dit land beschikken, is een spagaat ontstaan dat op termijn onhoudbaar zal zijn. We moeten er dan ook voor ijveren om weer “nationale” vakbonden te krijgen, en als dat door splitsing van de huidige kan gebeuren is het voor ons meer dan goed.

Met 600.000 mensen op non-actief is de mogelijkheid tot loondumping natuurlijk een stuk reëler dan zonder dit werklozenleger. Tel daarbij de honderd- tot tweehonderdduizend asielzoekers die nu aan het binnenstromen zijn en men zal (kapitalist zijnde) kunnen klaarkomen van vreugde, omdat de mogelijkheid van een “loonkostvermindering” nu wel héél dichtbij komt. De langverwachte concurrentiekloof tussen Europa (eigenlijk een kloof tussen kapitalisten) en de rest van de wereld kan op die manier worden verminderd. En de linksen maar juichen van plezier! Hun doel is immers zo goed als bereikt: de eigen arbeidersklasse kapotmaken. Ze hebben altijd al dat doel nagestreefd, met in hun achterhoofd het dienen van de internationale arbeidersklasse (lees: de “vreemdelingen” natuurlijk). Op de nationale conferentie over organisatievraagstukken van december 1974 besliste AMADA (Alle Macht Aan de arbeiders):

De partij verenigt de meest ervaren, de meest actieve en revolutionaire, de meest bewuste arbeiders en werkers van alle nationaliteiten.

Vandaag “verenigt” die partij (die intussen PVDA is gaan heten) samen met het grootkapitaal inderdaad het internationaal proletariaat. Op het graf van het eigen salariaat. Wie zijn hier de “echte” neonazi's?


Van Eetvelt: Geef asielzoekers job tijdens aanvraagprocedure

Op de VRT breekt Unizo-topman Karel Van Eetvelt een lans om asielzoekers tijdens hun procedure de kans te bieden om te werken. "Het is niet omdat het asielzoekers zijn dat ze geen productief werk kunnen doen", aldus Van Eetvelt. "Heel wat werkgevers zijn op zoek naar mensen die niet vies zijn van werken."

De ondernemersorganisatie meent dat het inzetten van asielzoekers een oplossing kan bieden tegen de krapte op de arbeidsmarkt en het aantal knelpuntberoepen. "Als hun aanvraag dan wordt goedgekeurd, hebben ze al ervaring op onze arbeidsmarkt en kennen ze het reilen en zeilen van de Belgische arbeidsmarkt", luidt het.

Bron: Knack

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter