Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Wednesday23 January 2019

Monday, 19 October 2015 16:15

Geen asielzoekers in kasteel Scherpenheuvel!

Written by 

Gisteren een demo tegen asielopvang in Scherpenheuvel bijgewoond, omdat we dachten dat het een “partijonafhankelijke” actie betrof. Met een tiental N-SA-sympathisanten zijn we ernaartoe getrokken om onze steun te betuigen aan de mensen die durven te protesteren. Maar toen we daar opdaagden, bleek de demo door het Vlaams Belang gekaapt te zijn. Tot daar geen probleem, dachten we nog. We zijn immers niet sectair ingesteld zoals sommigen dat wel zijn. Voor ons is de strijd tegen de asielinvasie van belang, niet zozeer wie daar partijpolitiek garen bij probeert te spinnen.

 

 

Het feit dat de asielzoekers in een gerenoveerd kasteel worden ondergebracht, terwijl datzelfde kasteel vroeger – vóór de renovatie – jarenlang een verouderd en vuil tehuis voor eigen bejaarden is geweest, dat had ons overtuigd om mee te betogen zondag. Er was geen geld voor renovatie beschikbaar, dus moesten de oudjes opkrassen. Weliswaar naar een nieuw gebouw, maar als je weet dat dergelijke nieuwe rusthuizen tot 1600 euro en meer in de maand vragen, dan weet je het wel. Maar als asielzoekers ergens moeten worden ondergebracht, ja, dan is er plots wel geld om de boel op te kalefateren. Ouderen van eigen volk mogen wel in een krot verzorgd worden. Asielzoekers daarentegen, die vereisen luxe. En zo wordt het kasteel nu gerenoveerd, vooraleer de hoge gasten aankomen. Dat stuit op nogal wat onbegrip bij de plaatselijke bevolking. Daarom had een buurtbewoner ons deze info aan de hand gedaan. En daarom zijn we mee gaan betogen.

Voor de demo van start ging, was er spijtig genoeg een incidentje, waardoor ons enthousiasme voor deelname aan dergelijke demo’s in de toekomst flink bekoelde. Een Vlaams Belang-“official” had blijkbaar een van onze door een N-SA-dame meegebrachte en gedragen vlaggen verkeerdelijk voor de vlag van Islamitische Staat aanzien, want zo furieus reageerde de official bij het zien ervan. Die vlag moest weg of anders konden we ophoepelen. Kort gezegd, een gastvrije partij het VB! Gelukkig voor de man – hij werd tot bedaren gebracht door andere VB’ers, mensen die de vlag als symbool van de solidaristische beweging kennen. Waarvoor onze dank. Misschien moet ook eens duidelijk gemaakt worden aan dergelijke lui dat mensen zoals wij alles zelf bekostigen, wij krijgen geen steun van de Belgische staat in de vorm van partijsubsidies. Een beetje respect is dan ook op zijn plaats.

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter