Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Saturday23 February 2019

Sunday, 27 December 2015 15:13

PR-stunt "Alle boeren zijn homo's"

Written by 

PR-stunt na de match: indien politiek correct gespeeld, altijd bingo!

De voetbalbobo’s zijn in een collectieve politiek-correcte kramp geschoten, nadat voetballer Benito – neen, niet Mussolini, maar Raman – na een voetbalmatch “alle boeren zijn homo’s” had geroepen (die kramp kan natuurlijk ook het gevolg geweest zijn van te lang in de lounge te hebben gezeten). Niet dat ze het niet grappig vonden dat de supporters van Club Brugge (die als “boeren” door het leven gaan) werden geschoffeerd, neen, dat was juist het leuke aan de stunt.

Minder grappig vonden ze dat “echte” boeren (ook wel landbouwers genaamd) aanstoot konden nemen aan Benito’s uitspraak. En dat was dan nog niet het ergste: stel je voor dat ook de nationale “Jeanettenbond” aanstoot nam aan de gruwelijke woorden van Benito. En juist dat gebeurde ... Een ramp voltrok zich – helemaal voorspelbaar – als een storm in een glas champagne. Goed georkestreerd ook, want waarvoor heb je anders pr-bedrijven? Eén grote, als ramp vermomde pr-stunt was het. Een nichtengevecht met boerengeur, en wat is sexyer voor de pers om zich in te wentelen dan in stront. Een duik in een beerput misschien?

De voetbalbobo’s en de pers zijn door het voorval ook verstrikt geraakt in een dilemma, een politiek-correct dilemma van ongekende omvang dan nog. Iets wat de “alarmfase 3” waarin we nu leven ruimschoots overtreft. Ze beseffen het zelf niet, want de massa noch de politiek zal hen terechtwijzen. Door het begrip “discriminatie” aan een feit toe te voegen wordt immers elk kritisch denkvermogen uitgeschakeld. Het werkt als een lichtbak op een stel konijnen.

Waar ligt nu juist het zwaartepunt van de beledigingen die Benito Raman geuit heeft? In het feit dat boeren voor homo’s worden versleten of juist in het feit dat homo’s als boeren worden weggezet? Niet gemakkelijk, die politieke, morele correctheidspelletjes, dat kan ik jullie verzekeren. Het is een slangenkuil, ook voor de experten van het voetbal en de pers. Alleen onze rechtbanken weten er raad mee, eenvoudigweg door iedereen schuldig te verklaren bij wie het woord “racisme” of “discriminatie” in de aanklacht staat, dat is simpel genoeg. Dat zijn dan ook “specialisten”. Als boeren zich nu beledigd zouden voelen omdat ze in één zin samen met homo’s worden vernoemd, zijn die boeren dan aan het discrimineren als ze zich daardoor beledigd voelen? Want iemand homo noemen, dat is toch geen belediging? Homo zijn is toch “doodnormaal”, zeker in deze “open” tijden. Dat kan hoogstens een toestandsbeschrijving zijn. Hoe kan men zich dan beledigd voelen? Ik zeg het u: dilemma, dilemma, voer voor “specialisten”.

Als een homo zich daarentegen beledigd voelt omdat iemand zegt dat hij een boer is, waar ligt dan de belediging in? Is boer zijn dan iets oneervols, minderwaardigs of beledigends?  In een tijd waarin “non-discriminatie” en het parool “iedereen is waardevol” de boventoon voeren, kan men zich toch niet beledigd voelen door zoiets? Is het niet aan een zekere “nichterige frivoliteit” te wijten dat homo’s zich beledigd voelen door met het woord “boer” te worden geassocieerd? Uit een discriminatoire afkeer voor boeren? Neen, daar zie ik de “Jeannettenbond” niet voor aan, en met gerenommeerde vertegenwoordigers als “slagerszoon” Tom Lanoye, huilnicht van dienst, al helemaal niet. Wij kunnen niet geloven dat, homo’s andere mensen uitsluiten en discrimineren. Zulke superieure wezens als zij doen dat niet. Daarbij komt nog dat van homo’s geweten is hoe “open” ze staan voor iedereen, en van boeren hoe “inclusief” ze zijn (ze hebben zelfs “zwijnen” lief).

Homo’s staan dus positief tegenover boeren en boeren staan positief tegenover homo’s. Dat zijn nu eenmaal de verwezenlijkingen van de “diversiteits-ideologie”. En de voetbalbobo’s … die houden van hen allemaal (omdat het klanten zijn). Dat heeft de voetbalbond ook zo gecommuniceerd (“wij respecteren iedereen”).  Zou het dan niet zo kunnen zijn dat Benito Raman in een  goed georkestreerde, maar als spontane opwelling gecamoufleerde actie de boeren én de jeanetten als clienteel in een adem heeft genoemd? Met die stunt kan een pak adverteerruimte worden uitgespaard en kunnen toch beide klantengroepen worden bereikt.

Zelf vind ik dat die stunt ook goed gelukt is. Eerst een topspeler van de eigen club een “niet beledigende belediging” van een woordspelletje laten maken, daarna de beide geviseerde doelgroepen met sussende woorden zalven en tegelijkertijd ook de supporters van de concurrentie zeep aan de baard smeren (ook zij zijn klanten bij terugmatchen). Dat is toch een formidabele pr-stunt? Temeer omdat je het zo uitgekookt speelt dat die onnozele halzen van de pers in die pr-val lopen, als mollen in een mollengat. En hoe doe je dat? Je verkoopt de pr-stunt als “afstand nemen van discriminatie”. Dat lukt altijd, zeker in onze gekke maar o zo politiek-correcte jeanettenwereld. Je trekt aan dat touwtje en het circus begint te draaien.

RR

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter