Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Saturday19 January 2019

Thursday, 21 January 2016 16:30

'Multicul-leraar' De Roover wordt N-VA-fractievoorzitter in Belgisch parlement

Written by 

Multicul-leraar De Roover wordt N-VA-fractievoorzitter in Belgisch parlement. België “barst” ... van het lachen.

“Vlaams-nationalisme is een onderbroek, de rest van het ensemble mag je zelf kiezen. Die onderbroek heb je nodig, anders loop je er nogal onnozel bij, maar iedereen mag een ander pakje dragen.”

Peter De Roover, in De Standaard (29 januari 2012)


Peter De Ro(o)ver, ex-“Doorbraak-flamingant”, heeft beslist welk pakje hij voortaan boven zijn onderbroek zal dragen, dit om de kak te verbergen die aan zijn “Belgique à papa”-slip hangt. Aanhanger van de republiek, maar bedoeld wordt hier de “republiek der  kameraden”, vermits ze zichzelf (net zoals de socialisten decennialang hebben gedaan) kwistig van postjes voorzien.

Het is het soort mensen dat altijd “Belgiekske, niekske” roept maar ondertussen wel de “eerste burger” van dat land leveren, en dan nog wel in de persoon van een loge-marionet en jarenlange superpatriot van het socialistische koninkrijk der Belgen. Siegfried  Bracke. Ja, juist, om te braken is dat. Vlaams-nationalisme van mijn voeten, noem ik dat. Tricolore boerenbedrog, overgoten met gele-vlaggensaus. “Vive le Roi”-republikeinen met een dwangneurose tot Europees regionalisme, dat zijn het. “Ze zullen hem niet temmen, de fiere Vlaams Leeuw” … getemd is hij die naar Belgische lucratieve postjes streeft. En zolang de leeuw kan klauwen, ja, zolang houdt hij de troon omhoog.

De Roover en consoorten zijn ook het soort mensen dat anderen altijd de levieten leest of die al dan niet de “juiste Vlaams-nationale attitudes hebben”. Het soort mensen dat anderen graag voor belgicist te kakken zet. Nomen  est  omen. De zuiveren, zeker als het over de Vlaamse natievorming gaat. Koude kak in de onderbroek van mensen als De Roover is het, diarree. De superflamingant die andere nationalisten brandmerkt  als “achterlijk” of als “neonazi” als ze de multiculturele samenleving  afwijzen, omdat ze de “realiteit” niet willen zien, het nieuwe multiculturele Vlaanderen niet begrijpen (mijn kous stinkt minder naar zweetvoeten dan die zever). Dat soort “leeuwen” mag het altijd komen uitleggen op de vloer van het VRT-circus en heeft daar de onhebbelijke gewoonte om het eigen volk af te zeiken. De knecht kruipt altijd voor de meester. Een leeuw die een suikertje krijgt en dan opzit als een poedel. Een pluchen leeuw.

Ik vraag me dikwijls af wat er zou geworden zijn van het project dat het Vlaams Belang vroeger altijd naar voren heeft geschoven. Het project van de V-partijen. Dat zou de klucht compleet hebben gemaakt, denk ik, met Dewinter als minister van islamzaken (om een Europese islam uit te vinden); hij moet zo onderhand de Koran van buiten kennen. Die V-partijen, die zouden immers net hetzelfde gedaan hebben als de N-VA nu. Wel met een “ordelijke opdeling”, een “ordelijke opdeling” van de postjes (onder elkaar) welteverstaan. Voor Steven Utsi, medeauteur van De ordelijke opdeling is dat alvast gelukt; hij is nu werkzaam bij Doorbraak, het orgaan van de Vlaamse Volksbeweging. Hij moet die andere “Doorbraak-er”, De Roover, als “principieelste” Vlaming vervangen. Dat belooft! Utsi komt van het Vlaams Belang, daar weten ze niet eens wat “principieel” betekent ... Heeft Dewinter niet een switch gemaakt van het Vlaamse parlement naar het Belgische? Hallo, principieel? Dat is niet “België barst”-, maar “België plakt”-Vlaams-nationalisme.

De hypocrisie van mensen als De Roover bezorgt een mens spontaan een afkeer van de Vlaamse Beweging wanneer die in haar partijpolitieke gedaante macht verwerft. Net zoals men moet kotsen van partijpolitiek socialism, omdat het de arbeidersbelangen tot een partijpolitiek belang gereduceerd heeft. Onideologische partijpolitiek tout court is walgelijk. De Roover heeft echter wel een punt als hij zegt dat het Vlaams-nationalisme op een onderbroek gelijkt, want ontdaan van elke ideologische invulling staat men in zijn bloot vel, letterlijk met zijn gat bloot (zeker met de onderbroeken die vandaag op de markt zijn). De Catalanen, de Basken enz. hebben wél ideologie in hun nationalisme geïncorporeerd. Het is niet ons idee van waar het heen moet gaan, maar het is al een verdienste te weten dat het érgens heen moet gaan. Voor de Roover en zijn neo-Schiltzianen is het doel echter bereikt: het verdelen van de Belgische koek, een ferme brok voor Unizo en een lekkere brok voor UCM (Waalse tegenhanger van Unizo). Het “Vlaamse”, dan wel Belgische, volk kan wachten op zijn deel. Het telt toch niet mee, is louter stemvee.

De Belgische burger, hij moet deze corrupte staat verder onderhouden, de kosten ervan dragen (inclusief de kosten voor de vijf parlementen en zes regeringen). De speeltuin van de narren dus. En geloof mij, die kosten zijn hoger dan de prijs van een onderbroek, hoewel de nieuwbakken Kamerfractieleider De Roover die zeker kan betalen, want hij mag nu 2000 euro (per maand) meer in de sakosj steken dan een gewoon lid van zijn fractie. En voor dat geld kan men al eens uit de bol gaan en een risico nemen door te zingen:  “De vijand trekt ten velde, omringd van doodsgevaar, wij lachen met zijn woede, de Vlaamse Leeuw is daar”.

Ik zie ze al beven wanneer het schoolmeestertje (De Roover was leraar in een Antwerpse concentratieschool) zijn vingertje opsteekt.

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter