Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Wednesday20 February 2019

Friday, 19 February 2016 11:56

Vlaams Belang wil symbolisch doodstraf invoeren,

Written by 

 

Verdienen deze beesten niet meer dan de 'symbolische' doodstraf ?

 

 

Vlaams Belang wil 'symbolische'  doodstraf invoeren, ze kunnen misschien ook 'symbolisch' de Vlaamse Staat uitroepen dat zal een pak vlugger gaan dan de echte Vlaamse staat realiseren -en volgens Dewinter is een symbolische daad stellen gelijk aan een 'echte' daad stellen, dus doen gasten. België zal direct ‘gebarsten’ zijn met zoveel symbolische daadkracht kan het niet mislukken. Of - wat dacht je van het idee om een 'symbolische' migratiestop in te voeren, ( wat de partij in feite doet, want ze pleit voor beperkte immigratie). Maar beter nog is om een symbolische islam in te voeren, een Vlaams Belang-islam, met Ayaan Hirsi Ali  als opper-imam, geflankeerd door Wilders in de functie van 'Indonesische kibboetsiem ' (Wilders is een halve Indonesiër)  Of pleiten voor een symbolisch verbod op ritueel slachten ( ook iets wat het VB nu al doet-omwille van het feit dat de partij joods ritueel slachten niet aan banden wil –durft- leggen)

Ja, symbolen zijn een mooi instrument om iedereen ermee te kunnen belazeren, jarenlange specialiteit van Dewinter en het Vlaams Belang..

 

Maar dat symbolengedoe van politici -dat is toch wat de bevolking nu juist kan missen als kiespijn, politici die 'symbolisch' iets aan de misdaad willen doen, of symbolisch iets aan de aan de gang zijnde asielinvasie zullen doen, of aan de stijgende armoede, of symbolisch tegen de Europese Unie ageren. Allemaal dingen waar het Vlaams Belang zich al 30 jaar –symbolisch- mee bezig houdt. Niet tegen een symbolische vergoeding natuurlijk, want daar zijn alle partijen principieel in- de vergoeding voor hun politiek activisme mag allesbehalve van symbolische aard zijn, dat moet in cash worden gehonoreerd.

Het VB is dus een symboolpartij bij uitstek, want zeg nu zelfs beste lezers, wat heeft het voor zin om een symbolische straf uit te spreken in een land waar zware criminelen en rijken er altijd vanaf komen met symbolische straffen? Dat is allemaal praktijk in dit land, dat moet je niet meer voorstelen, dat is reeds politiek praktijk. Dat symbolisch gedoe van politici , de bevolking is dat zo beu als wat. Zo ijvert de elite  'symbolisch' voor  het verdedigen van de vrijheid van mening , waar ze intussen zwijgwetten opleggen aan de bevolking. Wat de fuck zijn we daarmee. En nu komt daar nog een kerel als Dewinter die (net als de rest van de systeempartijen) symbolisch iets aan de zware misdaad gaat doen, man wat een nest kontdraaiers zijn me dat daar. We hebben genoeg politici die - symbolisch- elke dag naar het parlement gaan om daar hun broek te gaan verslijten met  het beoefenen van de 'symbolische' parlementaire strijd. Wat we nodig hebben dat is een nieuwe partij- en nieuwe politici , die weg van de fake symbolenstrijd, nu eens eindelijk de echte  belangen van het volk aanpakt.

Een partij die durft zeggen dat ze voor de doodstraf is, maar die ze ook wil laten uitvoeren.

 

 

Volgens Vlaams Belang is onze strafwet te laks ten aanzien van moordenaars en onrechtvaardig tegenover slachtoffers. "Zelfs serie- en kindermoordenaars zoals Horion, Dutroux, Fourniret en aanverwanten krijgen de kans op vervroegde vrijlating", klinkt het in een persbericht.

Vlaams Belang-Kamerlid Filip Dewinter heeft daarom een wetsvoorstel ingediend waarbij de 'doodstraf' opnieuw wordt ingevoerd. Aangezien het zesde en dertiende protocol van het Europees Verdrag van de Rechten van de Mens (EVRM) de doodstraf verbiedt, wordt in Dewinters voorstel de 'doodstraf' omgezet in een effectieve levenslange opsluiting.

"Het wetsvoorstel viseert extreem ernstige misdrijven en stelt ze strafbaar met een symbolische doodstraf", klinkt het.

Bron/ De Morgen

 

 

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter