Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Tuesday22 January 2019

Thursday, 18 December 2008 15:31

De Brabançonne speelt, VB-Mandataris staat in de houding

Written by 

Tot hoe ver de collaboratie met de Belgische staat - en meer bepaald met diens gewapende arm - kan leiden konden we enkele weken opnieuw ondervinden op een congres van het ACMP. Op het congres van de onafhankelijke vakbond ACMP (Algemene Centrale van het Militair Personeel) werden alle politieke vertegenwoordigers van de machtskaste uitgenodigd, zo ook mijnheer Luc Sevenhans van het Vlaams Belang. Deze mijnheer, die zichzelf nationalist durft te noemen, zetelt namelijk in de Comissie Defensie van de Kamer. Die Kamer, dat Belgische parlement, dient zoals elke goede nationalist zou moeten weten als beheercentrum van de Belgische staat en wordt dan ook gerund door de Belgische politieke kaste die ze instandhoudt. Het ACMP, waar mijnheer Sevenhans kind aan huis is, blijkt een echte en onvervalste belgicistische (en dus tweetalige) club te zijn en - zoals je van dat soort clubjes kunt verwachten - wordt alles daar netjes in de twee landstalen vermeld, ook op hun webstek en in hun geschriften. Maar toch, het is niet moeilijk te raden waarom die Belgicistische vakbond mijnheer Sevenhans heeft uitgenodigd op hun Congrès National. Op zijn webstek ijvert mijnheer le député belge namelijk voor een uitbreiding van het defensiebudget voor l'armée belge. Ook wil mijnheer dat 'ons leger' niet meer werkloos moet toezien als ten tijde van de criminele NAVO-tussenkomsten in Kosovo en Servië, en volgens de laatste berichten ook al niet in Congo. Mijnheer Sevenhans vond het spijtig dat ons leger niet in staat bleek in Kosovo en Servië effectief deel te nemen aan operationele bombardementen op een soeverein land. Mooi nationalisme!

 

Op de webstek - waar de standpunten over het leger van mijnheer le député zijn samengevat - is er geen enkele verwijzing te vinden en geen enkel pleidooi te ontdekken voor een Vlaamse strijdmacht, alleen wat gejammer over een teveel aan Franstalige generaals en over het tekort aan overheidsbestellingen voor het leger bij Vlaamse bedrijven. Alsof niet juist dat fenomeen kenmerkend is voor het het karakter van dat Belgische leger! De meeste bevelstructuren zijn nog steeds in handen van de oude Belgische (en dus Franstalige) topkaste en dienen om Vlaanderen op permanente basis onder de knoet van dat belgicistisch establishment te houden. Maar mijnheer le député belge heeft dat blijkbaar nog niet door, net zoals de top van zijn partij trouwens. Voor mijnheer Sevenhans maakt het niks uit, hij omschrijft zichzelf als een no-nonsens politicus. Daarom waarschijnlijk dat hij een warm pleidooi houdt voor een goed bewapend en modern uitgerust leger, want - schrijft deze nationalist - 'zonder een dergelijk leger zou ons land (Ons land?) zijn vrijheid (Vrijheid?) en zijn Onafhankelijkheid (dat is ongetwijfeld de beste grap van het jaar) niet kunnen vrijwaren'. Welke vrijheid en welke onafhankelijkheid mijnheer voor ogen heeft is ons een raadsel, hij bedoelt toch niet de onafhankelijkheid en de vrijheid van België?

De leuze "België Barst" dient duidelijk alleen maar om op congressen van het Vlaams Belang te scanderen - en enkel daar - maar het gedachtegoed dat achter die leuze steekt wordt duidelijk niet beleden als de heren en dames van het VB in de Belgische salons mogen konkelfoezen met de rest van de B-bende. Op congressen van Belgicistische organisaties zoals het ACMP wordt nog altijd le drapeau tricolore belge uitgehangen. Maar het kan nog straffer. Op de foto die op het congres werd genomen, is duidelijk te zien hoe enkele Belgische generaals samen met hun minister - maar óók mijnheer Sevenhans - strak in de houding rechtstaan. Uit mijn ervaring als piot (soldaat zonder graad) heb ik onthouden dat generaals alleen dan in de houding staan als de Brabançonne gespeeld wordt.

Het N-SA heeft gisteren zijn jaarlijkse fakkeltocht voor amnestie gehouden in Gent. Er was geen kat van het VB te bespeuren om daar de jarenlange eis van hun stichter, Karel Dillen, te komen ondersteunen. Als je aan de zijde van Belgische generaals in de 'geef acht' houding naar de Brabançonne staat te luisteren is het natuurlijk moeilijk om je daarna te verlagen tot een amnestie-eis voor de vervolgden van de Belgische repressie. Een repressie die werd geleid door officieren en generaals welke de militaire rechtbanken bevolkten en die graag op het deuntje van de Brabançonne dansten na elke terdoodveroordeling en executie. Op de Madou kunnen ze nu het nieuwe lijfliedje van de partij aan de militanten aanleren. O dierbaar Belgie Tara tara ra ra ra tar tar ta tar, enz.

Veel plezanter en ook winstgevender dan betogen voor amnestie.N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter