Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Wednesday23 January 2019

Saturday, 05 March 2011 21:28

Donderdag: betoging NSV!

Written by 

Het eerste punt van het partijprogramma van de N-VA stelt wel de onafhankelijkheid, maar de achterliggende redenering is dat de natie zoveel mogelijk moet afgezwakt worden opdat er uiteindelijk geen nood meer is aan België. En dat begint inderdaad door te wegen, denken we bijvoorbeeld aan Société Générale, Fortis, Dexia, Petrofina en Sabena. Onze economie is geëvolueerd tot een schaduw van haar vroegere glorie. En wat politiek in de weg ligt, daar hebben we de EU voor: 80% van de wetten worden daar al gemaakt, onze begroting moet eerst door hen worden goedgekeurd, monetair hebben wij niets meer in te brengen. De EU is log, ja, maar nog niet zo log als het gedrocht van een federaal België, dat nu zelfs in de light versie enkel nog kan navelstaren. En die multinationals zijn allesbehalve log, maar hen ligt al helemaal niets in de weg om ons kaal te ‘evolueren’.

Vanuit deze logica kunnen wij van het Nieuw-Solidaristisch Alternatief (N-SA) ons alleen maar achter het thema van de jaarlijkse NSV! betoging scharen: geen evolutie, maar revolutie. Revolutie, want wij willen onafhankelijk in de wereld staan en geen vazalstaat Vlaanderen zijn voor de belangen van de EU, de G20 en multinationals. Revolutie, want wij zien in de evolutie enkel meer asociale liberalisering en globalisering.

Revolutie, omdat nu de tijd is om het heft in eigen handen te nemen. Daar moeten wij geen dag en ook geen 250 dagen over piekeren. Terwijl iedereen zich sappel maakt over Bart De Wever zijn capriolen, krijgen onze werknemers met het IPA een voorproefje van het beleid dat zo’n rechtse regering zal doorvoeren: besparingen, ontslagen en de verhoging van de pensioensleeftijd. Revolutie, want de huidige evolutie is inderdaad ook een revolutie, een tegen ons volk, tegen ons sociaal systeem en tegen onze onafhankelijkheidszin.

Voor zo’n evolutie passen wij, tijd voor een échte revolutie! Wij weten dat deze visie niet door iedereen gesteund zal worden, er zullen ook N-VA’ers op de betoging meelopen die er hun eigen draai aan geven. Het N-SA zal daarom donderdag aanstaande haar rol opnemen als het front van nationaalrevolutionaire krachten in Vlaanderen.

Wij roepen alle revolutionairen op, arbeiders en studenten, om zich achter ons spandoek te scharen. Laat ons samen een krachtige boodschap brengen voor een revolutie voor ons sociaal recht, voor ons volk en voor onze toekomst. Donderdag aanstaande betogen wij mee voor een echt revolutionair nationalisme!

Gelijk daarmee willen wij de nationaalrevolutionairen warm maken voor onze eigen betoging in Gent op 1 Mei, de Dag van de Arbeid. Die dag zullen wij Vlaanderen erop wijzen dat een sociale revolutie per definitie een nationale is. Dat ons sociaal lot zal afhangen van een bundeling van de nationale krachten, de productieve klassen die ons volk terug in eigen handen moet nemen!

Maar eerst de NSV! ondersteunen in hun geslaagde themakeuze! Geen evolutie, maar revolutie!

Tot donderdag!

RR

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter