Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Wednesday20 February 2019

Monday, 24 May 2010 10:23

Hoog de nationale solidariteit

Written by 

Het zijn vreemde tijden. Het systeem dat deze maatschappij legitimeert wankelt en wordt giftiger met de dag. In Wezembeek-Oppem neemt het N-SA in deze zin akte van een wel zeer treffende schertsvertoning. Twee militanten van de actiegroep Voorpost, waar ook N-SA militanten kameraadschappelijke banden mee onderhouden, worden nu geconfronteerd met nultolerantie... omwille van taalactivisme! Geen in het wilde weg neersteken van mensen, geen homejackings, maar gewoon wat vandalisme met graffiti. Geeft dat soms blijk van een criminele organisatie die de gewapende revolutie wil doen uitbreken zoals men in Thailand poneerde? Men zou het haast denken, want stande pede werd een huiszoeking bij de twee uitgevoerd. Of is dit soms een normale procedure die ze bij eender welke willekeurige grafittikunstenaar uitvoeren?

Wel bewijst het dat blauw blijkbaar wel daadkrachtig, snel en efficiƫnt kan werken als ze dat wil, het vraagt gewoon de aanzet door een niet-benoemde burgemeester en een voldoende absurde reden. Of ja, absurd, men wil de rijke Franstaligen die de ghettostad Brussel ontvluchten niet het gevoel geven dat ze niet welkom zouden zijn in de Rand. En wiens schuld is het dat Brussel een ghettostad is? Inderdaad, de cirkel sluit zich. We hopen dat de Vlaamse beweging zich - naast de taalkwestie - ook van dit mechanisme vergewist. Dit is meer dan een verkiezingsstunt, dit is een doelgericht marketingbeleid, daar is blauw wel nog nuttig voor blijkbaar. Meer blauw, nultolerantie etc. is alleszins niet nodig als het politieapparaat hier de tijd aan kan verdoen, dan liggen de problemen toch elders.

Het N-SA wenst zich dan ook solidair te verklaren met alle slachtoffers van een dergelijke liberale repressiestorm, wie of wat ze ook zijn. In deze strijd staan we gelijk, voor ons is het dan ook een vanzelfsprekendheid die meningen, organisaties en bewegingen overschrijden.

Hoog de nationale solidariteit, voor dergelijke repressie zijn wij allemaal gelijk!

RR

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter