Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Tuesday22 January 2019

Saturday, 19 March 2011 16:25

VS-leger ontwikkelt software om sociale netwerksites te manipuleren

Written by 
Het Amerikaanse leger ontwikkelt software om Amerikaanse propaganda via valse accounts op sociale netwerksites als Facebook en Twitter te verspreiden. Dat schrijft de Britse krant The Guardian.

Het US Central Command (Centcom) dat de Amerikaanse militaire operaties in het Midden-Oosten en Centraal-Azië overziet heeft een contract toegekend om een "online persona management service" te ontwikkelen waardoor een soldaat tot 10 valse profielen kan voeren.

Die zogenaamde "sock puppets" moeten een overtuigende achtergrond, geschiedenis en andere details hebben. Zij moeten conversaties kunnen sturen zonder te moeten vrezen "door gesofisticeerde vijanden te worden ontdekt".

Het Centcom moet op die manier in staat worden gesteld weerwerk te bieden aan extremistische en vijandige propaganda buiten de VS, zo citeerde de Britse kwaliteitskrant woordvoerder Bill Speaks van het Centcom.

The Guardian stipt aan dat ook andere landen, bedrijven en ngo’s op het idee kunnen komen gelijkaardige technieken uit te werken.

Bron: De Standaard

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter