Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Saturday23 February 2019

Tuesday, 29 November 2011 10:57

Het best bewaarde geheim van de Wetstraat

Written by 

 

'hun economische programma om die 11 miljard te besparen, moet zowat het best bewaarde geheim van de Wetstraat zijn'

Nu horen we het eens van een ander. Al jaren zegt het N-SA dat de N-VA het grootste liberale gevaar van het land is en dat je voor dat publiek 'geheim' enkel naar de website hoeft te gaan. Al jaren zeggen wij dat die Vlaamse verzuchtingen helemaal niet besproken worden, maar dat het de sociale afbraak is die niet van de onderhandelingstafel raakt.

En het enige wat wij terug te horen kregen was kinderpraat over een Forza Flandria, zondagswandelingen in Kraainem en dat die Bart Dewever toch een hele grote Mijnheer is. 'Stem voor een Vlaamse partij', willen zij die dat zeiden even opstaan en zich verantwoorden? Vooral de salonfähige Vlaamsnationalisten die voortdurend de mond vol hebben van 'het volk'? Waar zijn die fans van Julien Borremans (Meervoud/N-VA) nu?

 

Bron: De Standaard

 

Wouter Beke: 'Als N-VA niet oppast, lijkt ze meer op Vlaams Blok dan op Volksunie'

 

'Als ze niet oppassen, lijken Bart De Wever en de N-VA meer op het Vlaams Blok dan op de Volksunie'. Dat zegt CD&V-voorzitter Wouter Beke in het weekblad Humo, dat dinsdag verschijnt, over de houding van N-VA tijdens de discussies over de staatshervorming.

 

Beke noemt het economische programma van N-VA om 11 miljard euro te besparen 'zowat het best bewaarde geheim van de Wetstraat'.

De christendemocratische voorzitter stelt in het interview dat De Wever terecht altijd veel kritiek heeft gehad op Vlaams Belang, waarbij de N-VA-voorzitter stelde dat je alleen iets kan veranderen door aan de onderhandelingstafel te gaan zitten.

'Maar net dat verwijt is nu van toepassing op de N-VA', meent Beke. 'Geloof me vrij: niet iedereen binnen die partij is daar even gelukkig mee. Ik kom geregeld mensen tegen die hoegenaamd niet tevreden zijn met de rechts-radicale koers die nu wordt gevaren. Het communautair akkoord is voor veel van die mensen een goed akkoord', weet Beke.

Hij meent ook dat het 'genetisch materiaal' van N-VA bijna is gewijzigd. 'Vreemd genoeg zijn er weinig kiezers die de N-VA inschatten als een economisch rechtse partij. Dat is ook logisch: hun economische programma om die 11 miljard te besparen, moet zowat het best bewaarde geheim van de Wetstraat zijn. Ik zou de N-VA eindelijk eens willen zien afdalen van de berg van de platitudes, om de weg van de concreetheid in te slaan', aldus de CD&V-voorzitter.

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter