Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Saturday23 February 2019

Friday, 02 December 2011 17:19

Belgische munt devalueert bij exit eurozone - En dan?

Written by 

 

 

Belgische munt devalueert 15% bij ontbinding eurozone

 

 

Men vergeet in dit artikel te vermelden dat, indien we 15% zouden devalueren bij de invoering van een nieuwe munt, er ook voordelen zijn. Onze handel met Duitsland bedraagt 17% van al onze buitenlandse uitvoer. Bij een devaluatie tegenover Duitsland zou onze uitvoerpositie dus verbeteren (lees: goedkopere producten). Voor Frankrijk wordt dezelfde waardevermindering vooropgesteld indien zij de eurozone verlaten. Onze handel met Frankrijk bedraagt ook 17%. Hier dus hetzelfde fenomeen.
 
Anders gesteld: onze globale schuld bedraagt nu 130% van ons BBP, 355 miljard aan rechtstreekse schulden en 130 miljard aan schuldborgstelling (redding banken). Indien we uit de eurozone stappen zal onze uitvoer naar onze belangrijkste handelspartners groeien, zeker die naar Duitsland, maar ook naar Nederland, waar 14%  van onze uitvoer naartoe gaat.

Door op deze manier te ontsnappen aan een binnenlandse recessie en doordat we dan vrij zijn om onze binnenlandse economie op eigen maat te veranderen daar waar wij dat zouden willen, is er een bijkomend gunstig effect voor een uittreding uit de euro. Onze schuld kan versneld worden afbetaald en we kunnen van ons land weer een spitsland maken.

Leve de eigen munt, weg met de euro-rommel!

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter