Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Saturday16 February 2019

Thursday, 12 January 2012 15:03

Michael Freilich over kandidatuur directeur antiracismecentrum

Written by 

Als dit ooit zou gebeuren dan mogen nationalisten zoals ikzelf en Palestijnse burgers die in dit land leven net als moslimactivisten hun kamer in de Dossinkazerne reserveren.

De repressie die het centrum parallel met het openbaar ministerie voert tegen elke burger die een afwijkende mening heeft over minderheden of meerderheden zal dan nog toenemen. De Israëlisering van ons land zal dan een feit zijn.

Best voor Dewinter en het Vlaams Belang dat zij een immuniteitsverzekering bij de zionisten hebben afgesloten. Vandaar dat Dewinter zo lang met zijn hoofd aan de klaagmuur heeft staan bonken met zijn kop!


Bron: Joods actueel

Michael Freilich – de hoofdredacteur van Joods Actueel – overweegt om zijn kandidatuur in te dienen voor de directeursfunctie bij het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding. Dat is geen denkbeeldig parcours nu het er hoe langer hoe meer naar uitziet dat het mandaat van Jozef De Witte niet zo maar zal verlengd worden.

 

"Het Centrum heeft vooral nood aan iemand met een visie" aldus Freilich die daarmee verwijst naar de uitspraken van de vorige directeur van het Centrum Johan Leman die het lakse beleid van Jozef De Witte onomwonden aan de kaak stelde.

In een interview met de Antwerpse TV-zender ATV steekt Freilich niet onder stoelen of banken dat een directeur vanuit een minderheidsgroep aan het hoofd van het Centrum hoogst waarschijnlijk beter aan het gewenste profiel voldoet om het samenleven tussen alle Belgen echt te bevorderen.

"Waarom zou een directeur uit de holebigemeenschap of uit eender welke andere minderheidsgroep niet kunnen soliciteren voor deze functie" vraagt Freilich zich af en voegt hij eraan toe: "Als er één gemeenschap is die uit ervaring weet waartoe discriminatie kan leiden dat het dan wel de Joodse gemeenschap is. Maar ook een vrouw als directeur aan het hoofd is volgens hem geen vreemd idee, zeker ook omdat het Centrum al sinds zijn oprichting onafgebroken door een man geleid werd. Freilich zou er naar eigen zeggen geen probleem van maken als er een andere geschikte kandidaat uit een minderheidsgroep zou opduiken. "In elk geval mag deze waardevolle instelling niet op deze manier verder verloederen" luidt het.

Joods Actueel vernam vandaag uit welingelichte bron dat ook premier Elio Di Rupo niet weigerachtig zou staan tegenover een kandidaat vanuit een minderheidsgroep voor de directiefunctie bij het Centrum.

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter