Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Saturday23 February 2019

Wednesday, 14 March 2012 14:04

Filip Dewinter en de identitairen zijn een 'danger pour la France'

Written by 

Eddy zijn standpunt over Frankrijk klopt natuurlijk vanuit ons perspectief van economisch imperialisme. Wij verkiezen immers minder conflict en meer competitiviteit op basis van wederzijds respect, wij willen geen oorlog met Frankrijk, maar wij willen hen ook niet als onze meesters. Toch is er nog wat anders gaande rond Dewinter zijn bezoek aan de identitaire bijeenkomst "La France en danger". Iets om hier over uit te weiden.

Om te beginnen is de titel al redelijk ironisch, gezien het hier om identitairen gaat die Frankrijk willen communautariseren. Het geprogrammeerd destabiliseren en bijgevolg uiteenvallen van België tot enkele regio's zonder macht, dat is voor identitairen zoals Fabrice Robert het ideaal voor de (nu nog) eendrachtige Franse natiestaat, dat als firewall tegen supranationale krachten kan optreden. Hadden wij nog maar zo'n luxe. En dat Dewinter ook meewerkt aan het malcontenten opvrijen met reactionaire islamofobie, maakt de twee beste vriendjes op een dergelijke conferentie.

Frankrijk is onze objectieve concurrent, maar dat betekent nog niet dat we het land willen balkaniseren of (poging tot neologisme) libiëren. Binnen het Europees project van een superstaat is de verdere atomisering van het oude Europa een weinig verborgen doel, kleine staten zijn immers makkelijk op te slorpen, grote jongens liggen de kleine Napoleons (Verhofstadt en De Wever bijvoorbeeld) enkel dwars. Ik durf zelfs te stellen, het Frankrijk van de Gaulle is ons rolmodel en onze objectieve bondgenoot. De Gaulle had onze banken en industrie niet willen overnemen, dat is de agenda achter het Europees pseudogaullisme van Sarkozy. En zijn financieeldemocratische meesters bedanken hem voor deze 'globalisering' en Europese 'verwevenheid'.

Dat regionalisme neemt diverse vormen aan. In Frankrijk en België heet dat 'identitair'. In Duitsland heet dat 'Burgerbeweging Pro-Keulen/Berlijn/NRW'. In de Verenigde Staten heet dat 'blank nationalisme' (Jared Taylor, ook een aanwezige, wil etnische enclaves politiseren). 21ste Eeuwse alternationalisten hebben geen nood aan communautaristische opdelingen, zij het in regionale, religieuze dan wel etnische scheidingslijnen. Er is nood aan consolidatie en een positief alternatief tegen dit conflictmodel. Vandaar ook dat wij spreken over vrijwillige economische remigratie als antwoord op de opgelegde economische immigratie, maar dat onderscheid vergeet men graag om ons verder te kunnen diaboliseren. Gelukkig wordt dat hoe langer hoe meer een weinig overtuigend zwaktebod van de kwaadwilligen hun ultraliberale agenda's.

Natuurlijk valt het wel op, Filip Dewinter (wat mij betreft zonder inspraak van de partij) zijn gekronkel om tegelijk op het succes van Marine Le Pen te drijven als haar te ondermijnen met anti-Franse elementen, dat heb ik al eens uitvoerig besproken. Nu net voor de verkiezingen wordt Marine haar poging tot populisme door Sarkozy gekaapt, dus wat doet Dewinter? Haar steunen, zodat de nutteloze malcontenten die nu naar Sarkozy overspringen kunnen gerecupereerd worden? Natuurlijk niet, hij gaat onder haar neus nog eens met Fabrice Robert aanpappen!

Fabrice Robert heeft aanhang, maar geen verkozenen of politieke relevantie. Dus met Dewinter zijn associaties zal het Vlaams Belang niets winnen. Waarom dan opnieuw de banden met de grootste nationalistische partij in Europa verbreken voor een stel reactionaire marginalen? Als je het mij vraagt, het lijkt me enkel voordelig voor zijn parallelle structuur, de 'Steden tegen Islamisering'. En naar de Europese verkiezingen van 2014 toe is dat natuurlijk Dewinter zijn doel. Dewinter anticipeert op uiteindelijk overal in Europa verkiesbaar te kunnen zijn, een ambitie van de eurocraten die hij alvast niet in de weg zal liggen.

Want dat is waar het uiteindelijk over gaat bij het communautarisme. Niet je land steunen, maar je belangengroep. En als het Vlaams Belang daardoor van het politieke toneel verdwijnt, dan geven Dewinter zijn vrienden hem vast alle steun tot zijn pensioen.

Maar dat zal dan wel buiten ons gerekend zijn.

 

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter